bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

2019 NHL Global Series Praha: postřehy ze středečního tréninku Blackhawks

2. října 2019, 19:40

Jiří Sameš

PRAHA - Hokejisté Chicago Blackhawks ve středu odpoledne absolvovali svůj první trénink na ledě pražské O2 Areny. Níže z jeho průběhu přinášíme všechny důležité informace.

Blackhawks v rámci přípravy před startem sezony 2019-2020 odehráli celkem sedm zápasů, přičemž v nich zapsali bilanci 3-3-1. 

„Příprava byla krátká, zdála se ovšem býti nekonečná," řekl na středeční tiskové konferenci hlavní trenér Chicaga Jeremy Colliton.

„Snažili jsme se připravit co nejlepším způsobem. Co se týče složení sestavy, nemusí být takhle úplně definitivní. V případě nutnosti máme nachystané různé alternativy," pokračoval.

„Hned v prvním zápase získáme nějakou zpětnou vazbu. Bude přitom pravděpodobně daleko hodnotnější, než celé tři týdny přípravy," doplnil.

Postřehy ze středečního tréninku Blackhawks

ÚTOČNÉ FORMACE
Nylander - Toews - Kane

DeBrincat - Strome - Shaw
Saad - Kämpf - Kubalík
Smith - Carpenter - Caggiula

Složení útočných formací Blackhawks zůstalo na prvním pražském tréninku, oproti poslednímu přípravnému zápasu, sehraném minulou neděli na hřišti německých Eisbären Berlin (výhra 3:1), téměř beze změn.

Jediná úprava se týkala čtvrté lajny, když zde útočníka Brendana Perliniho nahradil útočník Zack Smith.

OBRANNÉ PÁRY
Keith - Gustafsson
Määttä - Seabrook
Koekkoek - de Haan

Co se obranných párů týče, Chicago ve středu v dopoledních hodinách umístilo obránce Carla Dahlströma na listinu volných hráčů, přičemž odsud si jej následně k sobě stáhli Winnipeg Jets. 

Ve třetí dvojici vedle obránce Slatera Koekkoeka bruslil obránce Calvin de Haan, nad jehož pátečním startem ale stále visí otazník.

de Haan v květnu podstoupil operaci pravého ramene, doba rekonvalescence se tehdy odhadovala na čtyři až šest měsíců. Pokud by od týmu nedostal zelenou, nahradí jej obránce Dennis Gilbert, jenž je rovněž v Praze.

Na tréninku bylo možno spatřit také tři gólmany. Ačkoliv brankář Collin Delia na soupisce oficiálně nefiguruje, stejně na ledové ploše doplňoval brankáře Coreyho Crawforda, Robina Lehnera.

Zaslechli jsme v kabině

„Praha je moc pěkné město. Na každém kroku je sice spousta lidí a turistů, ale líbí se mi tady," zmínil útočník Dylan Strome.

„Také kluziště, arena a celé její zázemí vypadá hodně dobře. Na páteční zápas se rozhodně moc těším," doplnil.

„Museli jsme dost cestovat, ale byla to zábava," pravil obránce Duncan Keith.

„Je určitě dobré, že se takhle můžeme jako tým lépe spojit. Ještě využijeme zítřejšího tréninku a v pátek snad zahrajeme kvalitně," dodal.

2019 NHL Global Series se v Praze uskuteční už v pátek 4. října. Do hlavního města maličké země české přijedou hokejisté Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers. Podívejte se na naše představení ostře sledované akce, které připravil zástupce šéfredaktora Jiří Sameš.

K tématu 2019 NHL Global Series v Praze připravujeme i další články, které Vám postupně nabídneme. V den zápasu potom na našich webových stránkách proběhne textový přenos.

Rozhodně se máte na co těšit, sledujte nás! 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.