bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

2019 NHL Global Series Stockholm: postřehy z tábora Lightning

7. listopadu 2019, 17:50

Jiří Sameš

STOCKHOLM/PRAHA - V pátek 8. a v sobotu 9. listopadu je ve Švédsku, Stockholmu na programu druhá část 2019 NHL Global Series. Utkají se zde přitom Buffalo Sabres a Tampa Bay Lightning.

Tampa Bay Lightning

Lightning nevyšel úplně vstup do sezony 2019-2020, když zaregistrovali za dosavadních 13 zápasů bilanci 6-5-2. V tabulce Východní konference jsou také nyní až na jedenáctém místě.

Svůj poslední zápas odehráli minulý pátek 1. listopadu na ledě New York Islanders, přičemž zde prohráli 2:5. Za uplynulá čtyři utkání potom předvedli výsledek 1-2-1.

Postřehy z tréninků Lightning

ÚTOČNÉ FORMACE
Palát - Stamkos - Volkov

Johnson - Point - Kučerov
Killorn - Cirelli - Joseph
Maroon - Paquette - Gourde
Verhaeghe

Velmi dobrou formu měl před odletem do země Tre Kronor český útočník Ondřej Palát – v posledních dvou zápasech vstřelil dva góly a zapsal celkem čtyři kanadské body.

„Co se týče mých výkonů, nemůžu si stěžovat," řekl Ondřej Palát. 

„Cítím se dobře. Jako tým máme potom určitě prostor ke zlepšení, mohli jsme hrát lépe. Ale nemá cenu panikařit, musíme být trpěliví," zmínil ještě.

Další úspěchy by Palát mohl přidat po boku útočníka Stevena Stamkose, se kterým trénoval v lajně. Oba doplňoval jinak ještě, pro mnohé možná poněkud překvapivě, útočník Alexandr Volkov.

OBRANNÉ PÁRY
Hedman - Shattenkirk

McDonagh - Černák
Sergačjov - Schenn
Coburn - Rutta

Obránce Victor Hedman o domácí zápasy nepřijde. Poslední týden se dost spekulovalo, zda se stihne dát zdravotně do pořádku poté, co 29. října utrpěl zranění v dolní části těla při utkání na hřišti New York Rangers.

„Sledovat Victora Hedmana na ledě a na celé této akci, je jako sledovat malé děcko," poznamenal s úsměvem asistent trenéra Lightning Derek Lalonde.

„Je skvělé tohle vidět. Všichni se moc těšíme," doplnil.

Vedle Hedmana nastoupí v páru obránce Kevin Shattenkirk. Finální verdikt padne o jeho startu zítra, všechno ale vypadá velmi, velmi slibně.

Ohlasy z kabiny Lightning

„Když nemáte nějakou dobu na programu zápas, podíváte se na svoji hru trochu jinak a současně hledáte způsob, kde a jak se zlepšit. Jak individuálně, tak i týmově," řekl obránce Ryan McDonagh.

„Tréninky teď lehce připomínají tréninkový kemp. Hodně trénujeme a připravujeme se na tyto dva zápasy," zmínil útočník Alex Killorn.

„Je docela dobré mít pár dní volno, kdy můžeme potrénovat. Můžeme se zlepšit, orazit si a zároveň se i trochu vzpamatovat ze startu sezony," podotkl útočník Anthony Cirelli.

Ze světa statistik

13 zápasů, bilance 6-5-2 (11. místo na Východě)

43 vstřelených gólů ... 18. místo     x     47 obdržených gólů ... 17. místo
22.9% přesilová hra ... 8. místo     x     72.9% hra v oslabení ... 27. místo
50.7% vhazování ... 8. místo     x     10.7% úspěšnost střelby ... 9. místo
307 rozdaných hitů ... 18. místo     x     134 trestných minut ... 18. místo

Produktivita: Steven Stamkos, C ... 13 kanadských bodů
Střelci: Steven Stamkos, C ... 5 vstřelených gólů
Nahrávači: Steven Stamkos, C ... 8 nasbíraných asistencí
Tabulka pravdy: Ondřej Palát, LK ... 6 kladných bodů
Čas na ledě: Ryan McDonagh, O ... 22 minut 21 vteřin

Páteční zápas mezi Sabres a Lightning je na programu od 20:00 SEČ, sobotní utkání odstartuje o hodinu dříve, tedy v 19:00 SEČ.

Závěrem ještě zmiňme, že dějištěm celé akce je Ericsson Globe.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.