bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

2019 NHL Global Series Stockholm: postřehy z tábora Sabres

7. listopadu 2019, 16:30

Jiří Sameš

STOCKHOLM/PRAHA - V pátek 8. a v sobotu 9. listopadu je ve Švédsku, Stockholmu na programu druhá část 2019 NHL Global Series. Utkají se zde přitom Buffalo Sabres a Tampa Bay Lightning.

Buffalo Sabres

Sabres můžeme rozhodně označit za největší překvapení dosavadní sezony 2019-2020, když se drží aktuálně v tabulce Atlantické divize na druhém místě. Za 15 odehraných zápasů zaregistrovali bilanci 9-4-2.

Pihou na kráse jsou akorát tři nezdary po sobě s výsledkem 0-2-1 a ještě čtyři nezdary v uplynulých pěti zápasech. Ve vůbec posledním utkání, minulou sobotu 2. listopadu, padli doma s New York Islanders těsně 0:1.

Postřehy z tréninků Sabres

ÚTOČNÉ FORMACE
Olofsson - Eichel - Reinhart
Skinner - Johansson - Sobotka
Sheary - Mittelstadt - Rodrigues
Girgensons - Larsson - Okposo
Vesey

Jediným českým hokejistou na soupisce Sabres je útočník Vladimír Sobotka. Spolu s ním byli ve formaci útočníci Marcus Johansson, Jeff Skinner.

„Jsou tady určité situace, které si můžete nějakým způsobem vzít ze zápasů a vyzkoušet si je právě na trénincích," řekl Jeff Skinner.

„Samozřejmě, většinu z nich zažijete pouze v ostrém tempu, tudíž dost využíváte video. Díky tréninkům se ale zkrátka můžete neustále zlepšovat," nezapomněl ještě podotknout.

Marcuse Johanssona čeká domácí atmosféra. Velké pozornosti se dočkají ale i útočníci Johan Larsson, Victor Olofsson.

OBRANNÉ PÁRY
Dahlin - Montour
McCabe - Ristolainen
Jokiharju - Miller
Pilut - Gilmour

Z týmu Sabres se budou švédští fanoušci těšit nejvíce pravděpodobně na obránce Rasmuse Dahlina, jedničku Vstupního draftu NHL 2018.

„(Ericsson Globe) je největší arena ve Švédsku. Bude to jistě úžasné, si zde zahrát," zmínil Rasmus Dahlin.

„Nikdy jsem tady ještě nehrál... Pokud jste švédské národnosti a hrajete hokej, přesně tohle je místo, kde chcete být na kluzišti," poznamenal dále.

Dahlin trénoval v páru s obráncem Brandonem Montourem. V defenzivě mají jinak Švédové v Buffalu ještě obránce Lawrence Piluta, avšak u něj očekávejme spíše status zdravého náhradníka. 

Ze světa statistik

15 zápasů, bilance 9-4-2 (2. místo v ATL divizi)

44 vstřelených gólů ... 17. místo     x     39 obdržených gólů ... 5. místo
26.9% přesilová hra ... 3. místo     x     80.5% hra v oslabení ... 18. místo
47.5% vhazování ... 28. místo     x     9.8% úspěšnost střelby ... 15. místo
282 rozdaných hitů ... 22. místo     x     104 trestných minut ... 26. místo

Produktivita: Jack Eichel, C ... 17 kanadských bodů
Střelci: Jack Eichel, C ... 7 vstřelených gólů
Nahrávači: Jack Eichel, C ... 10 nasbíraných asistencí
Tabulka pravdy: Marco Scandella, O ... 8 kladných bodů
Čas na ledě: Rasmus Ristolainen, O ... 24 minut 14 vteřin

Páteční zápas mezi Sabres a Lightning je na programu od 20:00 SEČ, sobotní utkání odstartuje o hodinu dříve, tedy v 19:00 SEČ.

Závěrem ještě zmiňme, že dějištěm celé akce je Ericsson Globe.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.