bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Åberg přišel o zub, pak se stal nečekaným hrdinou. A Preds mají mečbol

21. května 2017, 14:00

Vojtěch Balon

Finále Západní konference mezi Anaheimem a Nashvillem nabízí parádní podívanou, a to včetně provokací, zranění a jedné pokuty za nadávky vůči rozhodčím. Dobití Predators se v nočním pátém utkání série museli obejít bez zraněných centrů Ryana Johansena a Mikea Fishera, šanci tak dostali neznámí "farmáři" Pontus Åberg a Frederick Gaudreau.

Právě první jmenovaný Švéd se stal nečekaným hrdinou veledůležitého klání, když se devět minut před koncem postaral o vítězný gól pohotovou dorážkou střely Filipa Forsberga. Krátce před vstřelením nejdůležitějšího gólu své kariéry přitom Åberg v jedné z početných strkanic přišel o zub a musel se podrobit preventivní prohlídce. „Mám o zub méně, ale hlava mě z toho nebolela,“ líčil po utkání usměvavý Pontus Åberg.

Stockholmského rodáka si Predators vybrali v roce 2013 ve druhém kole draftu, rychlonohý útočník se ale nikdy nedokázal natrvalo probít do sestavy prvního týmu. Na farmě v Milwaukee Åberg sbíral jeden bod za druhým, v NHL měl ale dosud na kontě jediný gól v patnácti odehraných zápasech.

Åbergova vítězná trefa přiřkla Nashvillu mečbol, svěřenci Petera Laviolettea vedou 3:2 na zápasy a v noci na úterý budou moci dokonat postup do finále Stanleyova poháru na domácím ledě. „Vzhledem k okolnostem jsme věděli, že dnes musíme hrát dobře z obrany a výhru prostě vybojovat. V prvních dvou kolech se nám dařilo, na co jsme sáhli, teď jsme poprvé čelili nepříznivým okolnostem. Ale zvládli jsme to,“ těšilo hrdinu Pekku Rinneho, který inkasoval jen z hole Chrise Wagnera.

Predators v letošním play-off ještě neprohráli dvakrát v řadě. Potvrdí tuto bilanci a zajistí si historický postup do finále?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.