bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Alfredsson se loučil za doprovodu U2 a hlavně jako Senátor

5. prosince 2014, 14:02

Tomáš Zatloukal

Daniel Alfredsson, druhý nejproduktivnější Švéd v historii NHL, se včera oficiálně rozloučil s profesionální kariérou. Stylově - navlečen do ottawského dresu a s kapitánským céčkem Senátorů. Právě v hlavním městě Kanady prožil většinu své hokejové poutě, za Sens nastupoval 17 z 18 sezón a dlouho byl jejich lídrem (13 let). Na ledě Canada Tire Centre nejprve absolvoval rozbruslení se staronovými spoluhráči a poté dal sbohem nadšeným fanouškům skandujícím: "Alfie, Alfie".

Definitivní tečkou za Alfredssonovou rozlučkou byl dojemný proslov a následné symbolické vhazování, u slavnostního buly asistovala jeho rodina a také krajan Erik Karlsson. "Chtěl bych strašně moc poděkovat každému z vás. Společné vzpomínky nás budou pojit navždy," obrátil se 41letý veterán k zaplněným ochozům. Celý ceremoniál, kvůli kterému podepsal s Ottawou jednodenní kontrakt (podobně se kdysi loučil Mike Modano, rovněž po jediném ročníku u detroitských Red Wings), Alfredssona evidentně dojal.

"Načatý" byl už při rozbruslení. "Byl to úžasný zážitek. Klidně bych zaplatil spoustu peněz, abych něco takového zažil," hlásil. Bohatou kariéru mu ukončily vleklé problémy ze zády. "Asi před třemi týdny mi došlo, že už je na čase skončit," řekl hvězdný útočník, jemuž patří řada ofenzivních rekordů Sens. Nikdo nenasázel v ottawském trikotu tolik gólů, nezaznamenal tolik asistencí a nenakupil tolik bodů. "Jsem velmi vděčný za příležitost, které se mi od Bryana dostalo," děkoval generálnímu manažerovi Bryanu Murraymu za šanci rozloučit se jako Senátor.

Poslední vzpomínkou ottawských příznivců na "Alfieho" bude kratinké vítězné kolečko, který za tónů známé skladby Beautiful Day od legendární skupiny U2 vystřihl rodák z Götebörgu se slzami v očích. Celá hala mu aplaudovala. Všichni dávno zapomněli na tolik kritizovaný odchod do Detroitu, který Alfredsson zprvu vysvětloval touhou vyhrát Stanley Cup. Posléze se přiznal, že se Red Wings upsal především kvůli penězům. Na drobný škraloup na jinak fenomenální cestě hokejovým světem nikdo nemyslel.

Jedno rozhodnutí nemohlo zničit 17 krásných let, které jeden z nejproduktivnějších hráčů své generace v Ottawě prožil. "Co se stalo, stalo se. Teď je to za námi, všichni jsme se z toho poučili. Jsem moc šťastný, že se "Alfie" loučí jako Senátor," nechal se slyšet Karlsson. Právě on jako by včera  s konečnou platností převzal žezlo ottawského vladaře. Jeho pětašedesátku měli na zádech Alfredssonovi synové, Senátoři v něm našli nového kapitána po kratinkém panování Jasona Spezzy.  

"Je škoda, že končí," pronesl fenomenální bek na Alfredssonovu adresu. A dodal: "Byla to povedená rozlučka." S obojím se dá jedině souhlasit.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.