bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Allen prožívá tradiční lednovou krizi, post jedničky Blues pomalu přebírá Hutton

17. ledna 2018, 10:30

Vojtěch Balon

Brankář Jake Allen (na snímku) v St. Louis dostal na postu gólmanské jedničky přednost před Ryanem Millerem či Brianem Elliottem, vždy jej ale trápila nevyrovnanost výkonů. Sedmadvacetiletý rodák z Frederictonu je od prosince v další krizi, z devíti zápasů od dvanáctého prosince vychytal jednu jedinou výhru.

Výmluvný obrázek byl v aréně Blues Scottrade Center k vidění minulé úterý, kdy nejistého Allena při střídání doprovázelo hlasité bučení, zatímco příchod náhradníka Cartera Huttona příznivci St. Louis kvitovali euforickým potleskem. Náhradníka? Těžko říct, zdali trenér Mike Yeo stále považuje Allena za svou brankářskou jedničku, ostatně i statistiky hovoří jasnou řečí: zkušený a zhruba čtyřikrát levnější Hutton má o více než tři procenta vyšší úspěšnost zákroků a průměrně inkasuje téměř o gól méně za zápas.

V podobné křeči prožil kanadský brankář i loňský leden, což nakonec stálo práci dlouholetého lodivoda Kena Hitchcocka i trenéra brankářů Jima Corsiho. Tehdy dokonce Allen vůbec neodcestoval s týmem na utkání do Winnipegu, aby si urovnal myšlenky a pracoval na odstranění svých nedostatků.

„Mám o něj starosti. Je to skvělý hráč do kabiny a chce nám pomoct, ale v poslední době se mu moc nedaří. Společnými silami ho z toho musíme dostat,“ přiznal kouč Yeo. Pravdou je, že od letního podpisu lukrativní čtyřleté smlouvy šly výkony Jakea Allena strmě dolů. Jeho aktuální úspěšnost zákroků 90,8 % stačí mezi všemi brankáři v NHL až na 31. místo. Naštěstí pro Blues se zcela nečekaně daří Carteru Huttonovi, jehož úspěšnost 94 % se nemůže pochlubit žádný gólman v soutěži.

„Carter může svými výkony Jakeovi pomoct, bude mít více času na to, aby se dostal do formy,“ pravil Mike Yeo. Z toho plyne jediné: z Allena se alespoň prozatím stává dvojka St. Louis. Kdo by to byl v létě čekal...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.