bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Allen ztratil pozici jasné jedničky Blues, přijde Fleury nebo Bishop?

19. ledna 2017, 14:15

Vojtěch Balon

V St. Louis už se po minulé sezóně mělo za to, že Jake Allen (na snímku) je definitivně připraven převzít otěže brankářské jedničky týmu, ačkoliv to byl Brian Elliott, kdo ve vyřazovacích bojích dovedl Bluesmany až do finále Západní konference. Jednatřicetiletý rodák z ontarijského Newmarketu byl během červnového draftu vyměněn do Calgary, Allenovi tak nemělo stát už nic v cestě.

Allen ovšem příliš nepřesvědčil. Volba Blues ve druhém kole draftu 2008 sice odchytala převážnou většinu utkání missourského celku, kanadský brankář si ale za silnou st. louiskou defenzívou drží podprůměrnou úspěšnost zákroků rovných 90 %. Minulý čtvrtek Blues s Jakem Allenem mezi třemi tyčemi podlehli Los Angeles vysoko 1:5 a od té doby se rodák z Frederictonu v modrém půlměsíci neobjevil.

Trenérský doyen Ken Hitchcock, který už předem oznámil, že tato sezóna je jeho poslední v kariéře, se po otázce na Allena neostýchal "pustit pusu na špacír". „Je to všechno na něm, Jake za své výkony nese zodpovědnost. Musí se vzmužit a začít chytat lépe,“ pravil pětašedesátiletý Hitchcock, který od zmiňovaného debaklu proti Kings začal sázet na náhradníka Cartera Huttona.

Ten odchytal už tři zápasy v řadě a zatímco v prvních dvou si počínal na jedničku, v posledním případě inkasoval hned šestkrát proti Ottawě. Nutno ale dodat, že předtím lapil 55 z celkových 56 střel ve dvou po sobě jdoucích zápasech proti San Jose a Anaheimu, tedy elitním celkům Západní konference.

Bude zajímavé sledovat, jak se situace v brankovišti Blues vyvrbí, v zámoří už se samozřejmě vyrojily spekulace ohledně možné Allenovy výměny. Darren Dreger z TSN navrhuje trejd Allena do Pittsburghu za Marca-Andrého Fleuryho, další možností může být i Ben Bishop z Tampy Bay, jemuž po sezóně končí smlouva a Bolts navíc riskují, že o něj nebo jeho kolegu Vasilevského přijdou v rozšiřovacím draftu k příležitosti vstupu Las Vegas do ligy.

Generální manažer Doug Armstrong v létě vyjádřil Allenovi důvěru návrhem lukrativní smlouvy a výměnou Elliotta, vedení Blues tak s nejvyšší pravděpodobností nikam spěchat nebude. Pokud se ale Jake Allen nezlepší, bude vedení St. Louis nuceno jednat...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.