bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Anaheim přišel o Millera, záskok by měl zajistit trápící se Johnson

12. prosince 2018, 10:00

Jan Vojkůvka

Nedělní zápas proti New Jersey přinesl sice Anaheimu vydřenou výhru 6:5 po nájezdech, ale také ho obral o brankářskou dvojku. Po nepříjemném střetu s dvojicí Hall/Mahura, kteří při svém souboji vlétli do branky Kačerů, se zranil zkušený Ryan Miller, jenž má problémy s vnitřním kolaterálním vazem.

Miller se zranil ve 48. minutě zápasu proti Devils. Po vlétnutí Halla a Mahury do jeho klece, zůstal brankář dlouze klečet v brankovišti a nakonec musel být vystřídán Johnem Gibsonem.

Vyšetření nakonec u osmatřicetiletého gólmana odhalilo poškození vazu v koleni, jehož léčba si vyžádá podle odhadů až šest týdnů. Zhruba za dva týdny po vánočních svátcích by mělo dojít k dalšímu vyšetření, podle něhož by mohlo být stanoveno přibližné datum návratu. 

Po ztrátě Millera, který v této sezoně odchytal 10 zápasů s průměrem 2,72 gólů na zápas a úspěšností 92,2 %, se Ducks rychle poohlédli po novém brankáři, který by mohl za stabilní dvojku zaskočit. Toho pravého našli v Chadu Johnsonovi, jehož si stáhli z listiny volných hráčů.

Johnsona na listinu zapsali St. Louis Blues, kteří se v této sezoně neskutečně trápí a jedno velké trápení byly i výkony jejich dvojky.

Dvaatřicetiletý brankář v 10 zápasech vychytal jen dvě výhry, zapsal si průměr 3,54 inkasovaných branek na utkání a úspěšnost pouhých 88,4 %. Příliš si tak nevylepšil své statistiky z působení v Buffalu, odkud do St. Louis po minulé sezoně přišel.

Jestli se mu v novém týmu, který je už jeho osmým po angažmá v Rangers, Coyotes, Bruins, Islanders, Sabres, Flames a Blues, bude dařit více, a prolomí své trápení, ukáže až čas. Pravdou totiž rovněž je, že v St. Louis mu obrana k lepším výkonům příliš nepomáhala.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.