bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Andersen letos začal skvěle. Neusnul jsem na vavřínech, tvrdí

9. listopadu 2018, 11:00

Vojtěch Balon

89,2% a 89,5%, takovou úspěšnost zákroků měl brankář Toronta Frederik Andersen po třinácti odchytaných zápasech v předminulé a minulé sezóně. Letos má ale urostlý Dán za sebou povedený začátek ročníku, úspěšnost 92,9% jej aktuálně řadí mezi patero nejlepších brankářů v NHL.

Frederik Andersen své podzimní úspěchy přisuzuje poctivé letní přípravě. „S přibývajícím věkem mnohem více záleží na udržování se v kondici. Uvědomil jsem si, že nebudu chytat věčně, když se o sebe nebudu starat,“ pravil přemýšlivě. „Chci se zlepšovat každý rok a patři k nejlepším brankářům v lize,“ dodal.

V Anaheimu se Andersen několik sezón dělil o porci zápasů s Johnem Gibsonem, u Maple Leafs je ale už třetím rokem jasným brankářem číslo jedna. „Od té doby, co k nám přišel, udělal Frederik velký pokrok. Celá kabina si jej váží, tvrdě maká a tým se na něj může v každém zápase spolehnout,“ vysekl Andersenovi poklonu přísný trenér Maple Leafs Mike Babcock.

Navzdory zmíněnému nepovedenému začátku loňské sezóny si Frederik Andersen svými výkony řekl o čtvrté místo v hlasování o Vezinovu trofej. „Myslím, že není na místě, abych po čtvrtém místě usnul na vavřínech. Mám ale dobrý pocit, že se posouvám dál a snad už patřím k těm lepším gólmanům v lize,“ řekl Andersen skromně.

Devětadvacetiletý Dán v tomto ročníku odchytal třináct z patnácti zápasů Maple Leafs, jeho kolega Garrett Sparks se do hry zatím dostal jen sporadicky. „Nevadí mi to. Je znát, že Frederik v létě obětoval tréninku hodně. Jsem rád, že můžu sledovat, co jej dělá tak skvělým a přiučit se od něj,“ pravil.

Jisté je, že o víkendu si Sparks jednou zachytá, Toronto totiž čekají dva zápasy ve dvou dnech: v pátek doma proti New Jersey a v sobotu na ledě Bostonu. Ve kterém z těchto duelů dostane Andersen volno? To Babcock prozradit nechtěl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.