bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Anderson se v Ottawě dohodl na smlouvě do roku 2018

25. srpna 2014, 20:11

Jan Šlapáček

Na obsazení brankoviště Ottawy by se (teoreticky) ve střednědobém časovém horizontu nemělo nic měnit. Koncem července podepsal nový tříletý kontrakt Robin Lehner, dnes se s Ottawou dohodl na stejně dlouhé smlouvě Craig Anderson. Vstoupí v platnost po následující sezóně a americkému gólmanovi vynese celkem 12,6 miliónu dolarů.

V prvních dvou sezónách bude příjem občasného amerického reprezentanta činit 4,75 miliónu, v posledním ročníku klesne na 3,1 mil. USD. Lehnerův kontrakt má naopak vzestupnou tendenci, takže oba hráči by si časem měli vyměnit role jedničky a dvojky – jen ne tak rychle, jak se původně očekávalo.

V minulém ročníku odchytal třiatřicetiletý Anderson 53 duelů, zatímco jeho o deset let mladší švédský kolega 36. Statisticky na tom byli oba podobně, průměr kolem tří gólů na zápas a úspěšnost lehce přesahující 91 procent.

Za Senátory, kteří si ho přivedli v únoru 2011 z Colorada výměnou za Briana Elliotta, už rodák z Park Ridge odchytal 158 utkání, což je téměř polovina z počtu jeho vystoupení v NHL. Hokejista draftovaný Chicagem před třinácti lety nastřádal za Blackhawks, Panthers, Avalanche a Senators 371 startů v základní části, z toho 168 vítězných. Do play off se podíval pouze v posledních dvou působištích.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.