bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Andreychuk: Věřím, že Stamkos s Tampou Bay podepíše

5. května 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Před dvanácti lety s našitým céčkem na prsou a s tváří zkřivenou radostí pozdvihl nad hlavu Stanley Cup a stal se nesmrtelnou legendou Tampy Bay. Dnes Dave Andreychuk pracuje ve vedení Blesků a má tuze blízko k všem informacím spojeným s úspěšnějším z floridských rivalů. A tak, když se jej zeptáte na budoucnost Stevena Stamkose, s ledovým klidem odpoví: "Stammer se chystá vrátit."

Andreychuk nic nedá na všechny ty množící se spekulace, že se jeden z nejlepších střelců současnosti vydá domů, do Toronta. S nadsázkou řečeno, možná i on si myslí, že v ontarijské metropoli zkrátka jsou až příliš vysoké daně (více čtěte v článku Jiřího Laciny). A nevěří ani tomu, že by si Stamkos případně vybral jinou destinace. Ne, podle něj zůstane jeho adresa stejná: Channelside Drive, Tampa.

Právě tam najdeme Amalie Arenu, domov Blesků. Zůstane jím i pro dvojnásobného vítěze Maurice "The Rocket" Richard Trophy? "Stále jsem přesvědčený, že Steve Yzerman dělá maximum pro to, aby Stevena podepsal. A věřím, že se tak nakonec stane." Šestadvacetiletý forvard prožil v Tampě Bay celou svou dosavadní profesionální kariéru, od roku 2014 navíc nosí, stejně jako kdysi Andreychuk, na dresu céčko.

Je nicméně nejspíše pravdou, že "Stammerovi" se honí hlavou i další varianty. Vždyť se spekuluje o tom, že odmítl návrh osmileté smlouvy na 8,5 milionu dolarů ročně. Otázkou ovšem zůstává, zda mu třeba jen pohádkový kontrakt nebyl dost dobrý, pokud přijde řeč na finanční ohodnocení kanadské hvězdy s jednadevadesátkou na dresu. Také sám Yzerman zůstává v klidu a je přesvědčený o šťastném konci.

Pokud by k němu nedošlo, přišel by po prvním červenci o Stamkose bez náhrady. Což o to, Bolts by to možná díky přebytku ofenzivního talentu ustáli (stačí si vzpomenout na "Trojčata" či Jonathana Drouina), nicméně Yzermanovi by bylo vytýkáno, že za hráče, o něm při troše přehánění můžeme mluvit jako o generačním talentu, nic nepřivedl, nic nezískal. Ale i taková občas bývá NHL.

Jak to s jedničkou draftu roku 2008 dopadne? Ozývají se hlasy, že ani bezbřehá víra Andreychuka s Yzermanem na jeho odchodu nic nezmění a že to možná bude pro Lightning dobře. Tampa Bay totiž bude v příštích letech utrácet (hlavně za osm důležitých borců, včetně Drouina, Ondřeje Paláta nebo Nikity Kučerova) a Stamkosův přestup by povolil potenciálně značně napjaté švy klubového platového stropu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.