bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona navštíví suverénní Tampu. Sharks přivítají v přitažlivém souboji Vegas

18. března 2019, 20:14

Kamil Tkadlec

V pondělním programu čtyř klání nastoupí i několik celků usilujících o vyřazovací bitvy. Od půl jedné středoevropského času se pokusí Arizona urvat body na ledě silné Tampy Bay. O hodinu později přivítá Chicago na domácím ledě Vancouver. Winnipeg pak bude v Los Angeles usilovat o navýšení vedení v Centrální divizi. Noc uzavře repete loňského semifinále Západní konference mezi San Jose a Las Vegas.

00:30 Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes

Tampa je prozatím jedním ze dvou mužstev, které má zaručený postup do vyřazovací fáze. Jejich nadvládu potvrzuje i prvenství v silné Východní konferenci s 114 body a vysoký náskok 19 bodů na druhý Boston. Vážný adept na Stanley Cup dokonce zvítězil v 16 z předešlých 18 zápasů.

Ve výborné formě hraje v poslední době také Arizona, která dala zapomenout na nedávné bídné časy a rozjela stíhací jízdu za play-off. I přes sobotní domácí porážku 2:3 po prodloužení s Edmontonem se Kojoti stále drží na druhé divoké kartě západu s náskokem jednoho bodu na devátou Minnesotu. Coyotes ze startu sezóny uštědřili Tampě jejich nejvyšší letošní porážku rozdílem 7:1. 

01:30 Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks

Stejně jako Arizona, tak i Chicago chytlo druhý dech a ze všech sil se pere o vyřazovací souboje. Hráči Blackhawks vyhráli pětkrát v řadě a podařilo se jim během této série vyloupit domácí arény v Dallasu, Toronto a Montrealu. Chicago okupuje jedenáctou příčku Západní konference s odstupem pěti bodů na postup a dneska tak potřebuje proti unavenému Vancouveru naplno bodovat.

Do druhého zápasu ve dvou dnech jdou Canucks, kteří včera překvapivě vyhráli 3:2 po nájezdech v Dallasu. I Kosatky mají ještě malou naději na vyřazovací část, ovšem třinácté místo Západní konference a ztráta osmi bodů na poslední divokou kartu staví tyto naděje spíše do teoretické roviny. 

03:30 Los Angeles Kings – Winnipeg Jets

Nepovedenou sezónu letos prožívá Los Angeles, jenž okupuje samé dno Západní konference. Kings navíc prožívají hrozivé období v podobě 15 porážek ze 17 předešlých duelů.

Na opačném pólu se nachází Winnipeg, který vévodí s 88 body Centrální divizi. Jets mají pohodlný náskok 11 bodů na první nepostupovou příčku a ve zbytku základní části tak budou hrát o lepší umístění a výhodu domácího prostředí v play-off. Winnipeg dnes otevírá třízápasový trip po kluzištích soupeřů.

03:30 San Jose Sharks – Vegas Golden Knights

Napínavá bitva se očekává v utkání mančaftů patřících mezi elitu Západní konference. San Jose figuruje na druhém místě západu a na vedoucí Calgary ztrácí jediný bod. Žraloci si dnes mohou zabezpečit jistou účast v bojích o Stanleyův pohár. Sharks také potřebují spravit náladu svým fanouškům, které zklamali v obou předešlých domácích představeních, když podlehli Floridě i Nashvillu shodně 2:4.

Páté místo v Západní konferenci pak hájí loňští finalisté z Las Vegas, kteří ztrácí na svého soupeře devět bodů. Zejména v posledních střetnutích pak Golden Knights dominují, neboť z předešlých devíti zápasů nepřemohli protivníky pouze v jednom případě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.