bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona přišla o elitního beka. Pro Demerse sezona nejspíš skončila

18. listopadu 2018, 15:00

Jan Vojkůvka

Arizona Coyotes po dlouhé době předvádí v NHL výkony, které by mohly pouštní tým dostat ze spodních pater Západní konference a třeba i zajistit účast v play-off, ve kterém se Kojoti představili naposledy v roce 2012. Jejich sestava však tento týden utrpěla pořádnou ránu. Ve čtvrtek se v souboji s Nashvillem, který Arizona vyhrála 2:1, zranil elitní obránce Jason Demers, pro něhož nejspíš celá sezona skončila.

Informaci o konci sezony pro zkušeného beka přinesl deník Arizona Sports a stanice 98,7 FM Arizona's Sports. Coyotes sice zprávu prozatím odmítli potvrdit, ale umístili Demerse na listinu zraněných hráčů s tím, že hokejista bude chybět na dobu neurčitou.

Ve čtvrtečním duelu s Nashvillem bruslil Demers před svou brankou a dostal se do kontaktu s Kylem Turrisem. Po pádu na led se dostal až do brankoviště, ale při pokusu o postavení jeho levé koleno selhalo a Demers skončil v bolestech zpět na ledě. Z ledu mu musel pomoct spoluhráč Hinostroza a člen realizačního týmu.

Bližší informace o zranění třicetiletého Kanaďana prozatím zveřejněny nebyly. Zástupci Arizona Sports však poměrně sebejistě uvádí, že Demers v této sezoně dohrál a jeho návrat na led by se rovnal spíše zázraku. Pokud se zprávy potvrdí, byla by to pro Coyotes těžká rána. Demers nastupoval po boku kapitána Olivera Ekmana-Larssona a v průměru odehrál 20 minut za zápas.

Jeho zranění navíc přišlo v době, kdy to Arizona potřebovala nejméně. Na marodce jsou už obránci Alex Goligoski, který chybí od 8. listopadu, a po pouhém jednom odehraném utkání se mezi zraněné vrátil dvacetiletý Jakob Chychrun.

Demers přišel do Arizony v roce 2017 po výměně z Floridy, s níž v roce 2016 uzavřel pětiletý kontrakt v hodnotě 22,5 milionů dolarů. V této sezoně odehrál elitní obránce Kojotů 18 zápasů, ve kterých vsítil jednu branku a přidal dvě asistence. Paradoxně se trefil právě proti Nashvillu, proti němuž zaznamenal vítězný gól, a posléze se v tom samém duelu zranil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.