bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona si na dalších sedm let pojistila útočníka Nicka Schmaltze

31. března 2019, 13:00

Ondřej Mach

Coyotes v sobotu oznámili prodloužení smlouvy s útočníkem Nickem Schmaltzem. Třiadvacetiletý Američan by měl v Glendale strávit následujících sedm let. Schmaltz za Arizonu nastupuje prvním rokem, poté co byl vyměněn z Chicaga.

Mladý útočník letos naskočil do 40 duelů, ve kterých nasbíral celkem 25 bodů za 7 gólů a 18 asistencí. Sezonu mu 30. prosince předčasně ukončilo zranění kolene. Od té doby se v zápase neobjevil a 1. července se mohl stát omezeně volným hráčem.

„Jsem velmi rád, že mohu s Coyotes podepsat dlouhodobou smlouvu,“ řekl Schmaltz pro web nhl.com. „Máme skvělé jádro plné mladých talentovaných hráčů a já se těším, až se v příští sezoně vrátím a budu součásti Arizony na mnoho let. Máme před sebou zářnou budoucnost a jsem nadšen, že toho můžu být součástí.“

Průměrně si Schmaltz přijde na 5,85 milionů dolarů.

„Nick je velmi talentovaný, kreativní, mladý centr,“ řekl generální manažer Arizony John Chayka. „Jeho podpis je dalším pozitivním krokem k vybudování dlouhodobě konkurenceschopného týmu. Majitelé zajišťují prostředky nezbytné k udržení našich klíčových hráčů pro následující roky.“

Rodák z Madisonu byl v roce 2014 draftován Chicagem Blackhawks v prvním kole, jakožto celkově 20. v pořadí. Za svoji kariéru v NHL zapsal 105 bodů (34 gólů, 71 asistencí) ve 179 utkáních. Na konci listopadu byl z Chicaga vyměněn za Brendana Perliniho a Dylana Stromea.

Arizona (37-33-8) ztrácí tři body na druhou divokou kartu Západní konference, kterou drží Colorado. Další zápas Coyotes čeká v neděli proti Minnesotě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.