bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Avery se ve své knize opřel do Tortorelly. Pořád jsme se mu smáli, vzpomíná známý bitkař

23. září 2017, 16:00

Vojtěch Balon

Pět let po ukončení hokejové kariéry vydal známý provokatér Sean Avery autobiografickou knihu, ve které kromě svých hokejových dobrodružství popisuje i své bývalé partnerky či eskapády v manhattanských nočních podnicích. Asi největší pozornost ale Avery věnoval Johnu Tortorellovi (na snímku vpravo).

Současný lodivod Columbusu Blue Jackets kontroverzního bitkaře trénoval během Averyho působení u New York Rangers mezi lety 2008 a 2012. A Sean Avery si rozhodně nebral servítky. „Snaží se působit jako tvrďák, ale pravda je úplně jiná. Pořád jsme se mu smáli. Vždycky se v kabině našel někdo, kdo chtěl Tortorellu pořezat bruslí nebo jej praštit hokejkou do hlavy,“ šokoval Sean Avery.

A zdá se, že opravdu nebyl jediným hráčem, kdo letošního vítěze Jack Adams Trophy pro nejlepšího trenéra v NHL nesnášel. „Marián Gáborík Tortorellu proklínal každou kostí ve svém těle. Dokonce i Henrik Lundqvist, který většinou žil ve svém vlastním světě, přiznal, že Tortorella neumí vycházet s profesionálními hráči,“ pokračoval Avery ve své plamenné řeči. „A neumí ani pořádně bruslit, proto jsme jeho slova nemohli brát vážně.“

Jeden z početných konfliktů s Johnem Tortorellou Avery zažil, když spolu s Henrikem Lundqvistem investoval do newyorského baru Tiny's. „Nikdy jsem nevycouval ze setkání se svým trenérem, ale kdybych to neudělal, skončil bych ve vězení, protože bych toho s*áče musel udusit. Obvinil mě, že Henrik zrovna chytal špatně kvůli Tiny's,“ plivl Sean Avery po svém bývalém trenérovi.

Nebývale ostré kritice se nevyhnul ani tehdejší Tortorellův asistent Mike Sullivan (na snímku vlevo), jenž s Pittsburghem nedávno vyhrál druhý Stanley Cup v řadě. „Kdyby byl Tortorella dostatečně chytrý, najal by si k sobě hodného policajta, se kterým by hráči mohli mluvit. Místo toho ale oni dva spolu pomlouvali celou kabinu,“ napsal Avery do své knihy.

Proč se Sean Avery uchýlil k tak extrémní kritice? Poslední kapkou pro něj byl způsob, jakým Tortorella nakládal s již zesnulým bitkařem Derekem Boogardem, který se předávkoval léky na bolest. „Derek byl závislý na lécích. Věděla to celá NHL a věděl to i Tortorella. Ten šílenec mu to ale ještě znepříjemňoval,“ přiznal Avery. „Když Derek zemřel, celý tým Rangers dostal povolení zúčastnit se jeho pohřbu v Regině. Tiskové oddělení klubu mě poté informovalo, že Tortorella se pohřbu nezúčastní kvůli problémům s kyčlemi. Nikdy jsem k nikomu necítil takovou nenávist, jako tehdy k Tortorellovi. Byl jsem v šoku. Nebýt mé ženy, udělal bych něco, kvůli čemuž bych skončil ve vězení.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.