bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Až půl roku mimo. Bogosian může zmeškat začátek nové sezony

24. dubna 2019, 16:30

Jan Vojkůvka

Probíhající sezona skončila pro Buffalo Sabres už před více než dvěma týdny. Zatímco v play off, kam se Sabres nedostali, vrcholí první kolo, obránce Zach Bogosian, pilíř defenzivy jednoho ze zklamaných týmů, podstoupil operaci kyčle. Trojka draftu 2008 by kvůli tomu mohla zmeškat i začátek nové sezony.

„Rád bych konečně odehrál všech 82 zápasů,“ řekl už po skončení sezony Bogosian, jenž během 11 sezon v NHL ještě nikdy neodehrál kompletní ročník. V sezoně 2009/10, ještě v dresu Atlanty, naskočil do 81 utkání. V dalších letech se už jen jednou dostal přes 70 zápasů.

V poslední době ho trápily bolesti v oblasti kyčlí a mohutný zadák Sabres se rozhodl problémy řešit razantně. „Věřím, že je to krok správným směrem. Jako sportovec vždy hledáte něco, co by mohlo fungovat,“ podotkl Bogosian, který se uchýlil už ke druhé operaci kyčlí v řadě.

Tu první podstoupil v únoru 2018, což pro něho znamenalo předčasný konec sezony. O tom, že mu chirurgický zákrok nepomohl tak, jak doufal, svědčí i to, že se s doktory domluvil na další operaci, která by měla jeho problémy vyřešit. 

Podobnou víru měl i Ryan Kesler z Anaheimu, o jehož přetrvávajících potížích jsme informovali. Jemu operace nepomohly a v současné době podstupuje řadu vyšetření u specialistů, na jejichž konci se může dočkat dalšího zákroku. Ovšem takového, který mu ukončí kariéru. 

Bogosian si podobný osud, jaký má Kesler, nepřipouští. 

Nelze nic jiného, než doufat, že v případě osmadvacetiletého obránce zdravotní patálie konečně skončí a bude moci dál hrát bez omezení. Doposud v zámoří odehrál během 11 sezon 617 zápasů s bilancí 52 branek a 137 asistencí. S Buffalem má podepsanou smlouvu na 6 milionů dolarů ještě na příští sezonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.