bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Babcockovi končí po sezoně smlouva. Když se hned nedohodneme, nic se neděje, ujišťuje

5. září 2014, 17:45

Jan Šlapáček

Detroit Red Wings a Mike Babcock. Toto spojení platí téměř celou dekádu, nyní však čelí hrozbě. Kanadskému trenérovi vyprší po sezoně 2014/15 smlouva a ve hře je jeho odchod k jinému týmu. Z jeho vyjádření je ale patrná touha zůstat.

„Pokud se dohodneme už v září, bude to skvělé. Když ne, nic se neděje. Stoprocentně věřím ve své trenérské schopnosti a stejně tak v umění generálního manažera Hollanda poskládat fungující tým. Určitě se časem domluvíme, nervózní z toho nejsem,“ řekl Mike Babcock.

Ten vstupuje do své desáté sezony v Detroitu. Dosud pokaždé postoupil s mužstvem do vyřazovacích bojů a v roce 2008 dovedl výběr až ke Stanley Cupu. Zároveň kanadský stratég řídil národní tým své země na posledních dvou olympijských turnajích. Z obou si Kanaďané přivezli zlatou medaili.

„Mike má před sebou životní příležitost. Je mu dvaapadesát let a za rok bude bez smlouvy. V minulé sezoně dovedl kanadský tým ke druhému olympijskému zlatu a následně byl mezi finalisty při volbě nejlepšího trenéra sezony. Lepší pověst už mít snad ani nemůže,“ chválil Babcocka generální manažer Red Wings Ken Holland.

Holland se také ztotožňuje s přístupem svého kolegy, který by se rád vyhnul zdlouhavým jednáním v průběhu samotné sezony. „Když se nad tím člověk zamyslí, je to nejlepší volba pro tým. Budeme jednat ve zbytku září a uvidíme, kam až se dostaneme,“ prozradil detroitský funkcionář plán namlouvání.

Jak již bylo naznačeno, výkony Detroitu se těší jednoznačně nejvyšší míře stability v celé NHL. Úspěch na ledě samozřejmě závisí i na schopnostech vedení. A v tomto ohledu patří americký tým ke skutečné špičce.

Je proto pochopitelné, že úspěšný kouč nechce z červenobílé lavičky nikam utíkat. Nebo alespoň z jeho prohlášení to lze vyčíst. „Ken je skvělý člověk a to samé mohu říci i o majitelích klubu. V pozici hlavního trenéra mám za sebou devět let a jsem velice pyšný na to, co se nám podařilo dokázat,“ zakončil Babcock.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.