bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bäckström bude pokračovat ve Washingtonu! Vyjednal si smlouvu na pět let

14. ledna 2020, 15:22

Jan Šlapáček

Ve Washingtonu mohou slavit. S velkým předstihem se domluvili na nové smlouvě s Nicklasem Bäckströmem, který v týmu stráví i nadcházejících pět ročníků.

Očekávalo se to a konečně se to stalo. Hvězdný Nicklas Bäckström, jenž působí v hlavním městě USA od začátku své kariéry, podepsal nový kontrakt a je jisté, že v dresu Capitals svoji kariéru pravděpodobně i dokončí. Alexandr Ovečkin o svého nejoblíbenějšího parťáka tak nepřijde a budou spolu moci útočit na další trofeje, ať týmové, či individuální.

Raritou při vyjednávání nové smlouvy bylo, že švédský útočník neměl agenta a zastupoval se sám. A nevedl si špatně. Smlouva zní na pět let s ročním výdělkem 9,2 milionů dolarů.

Suma rozhodně nízká není, ale vezmeme-li v úvahu fakt, o jakého hráče se jedná a co s týmem v minulosti dosáhl, dá se považovat za rozumnou. Pro Capitals je velkou výhodou, že nemuseli jít do sedmiletého kontraktu, který se v hodně podobných případech stává ke konci pro tým obrovskou zátěží.

Bez smlouvy na příští ročník zůstávají již pouze brankář Braden Holtby a český zadák Radko Gudas, kterému se ve Washingtonu velmi daří a dá se očekávat, že v hlavním městě USA bude o jeho služby zájem i nadále. 

Vzhledem k výkonům Ilji Samsonova se zdá, že by nynější brankářská jednička Capitals mohla od příštího ročníku změnit dres. Nechme se překvapit, jak generální manažer Washingtonu vyřeší tohle.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.