bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

'Banda pitomců' válí i s Čechy. Nečas boduje, Mrázek vychytal čisté konto

16. října 2019, 17:58

Jan Pikous

Svérázný komentátor Don Cherry je v únoru kvůli bouřlivým pozápasovým oslavám nazval bandou pitomců. Hurricanes pak tohle označení vzali za své a ironicky se tak sami začali nazývat. V současnosti je ale nutné o tomto týmu mluvit výhradně ve spojitosti s hokejem. Letošní finalisté Východní konference totiž navázali na skvělé play off a v úvodu nové sezony jsou nejlepším týmem soutěže – i se dvěma českými hráči v sestavě.

I v novém ročníku se zatím týmu Roda Brind'Amoura daří na výbornou, ze sedmi zápasů tým Hurricanes prohrál jediný a je tak v současnosti nejlepším mužstvem celé NHL. K radosti českého fanouška mají navíc na úspěchu podíl i dva krajánci – brankář Petr Mrázek a útočník Martin Nečas.

Druhý jmenovaný může být s úvodem do sezony nadmíru spokojený – hraje pravidelně, díky čemuž má už teď na kontě stejný počet zápasů jako za celý minulý ročník, který z drtivé většiny strávil na farmě v AHL. Daří se mu navíc i v produktivitě, nasbíral už pět bodů a duel proti Kings rozhodl vítězným gólem. 

„Tenhle borec je fakt dobrý,“ zmínila Nečase na twitteru redaktorka Sara Civian. Chvála jde na mladého forvarda i mezi fanoušky – po utkání s Montrealem či s Floridou oceňovali jeho aktivní pohyb s pukem i zodpovědné bránění ve vlastním pásmu, zároveň ale zdůrazňují, že občas bývá i tak trochu neviditelný. Pokud chce být skutečnou oporou mužstva, musí být výraznější. Našlápnuto má ale perspektivní Čech velmi dobře.

Druhý krajánek v týmu Hurricanes pak bojuje o post jedničky v brankovišti. Zatím se Petr Mrázek s Jamesem Reimerem rovnoměrně střídají, v utkání proti LA Kings ale český gólman udělal vše pro to, aby byl trenérovou primární volbou do příštích zápasů on.  

Pokryl všech jednatřicet puků ze soupeřových hokejek, čistým kontem pomohl týmu k vítězství a po zásluze si odnesl ocenění pro největší hvězdu zápasu. „Dnes to byl hodně těžký zápas, skvělé dva body pro nás. Skvěle jsme zareagovali na první prohru v sezoně. Vychytaná nula je pro mě bonus a mám z ní samozřejmě velkou radost. Navíc dal Neči rozhodující gól zápasu,  takže to dneska byl v Los Angeles trochu český večer,“ radoval se po utkání Mrázek. 

Bude zajímavé sledovat, jak se situace v brankovišti Hurricanes vyvine dál a kdo nakonec zaujme post gólmanské jedničky. Experti i fanoušci na sociální sítích totiž stále mají za to, že právě mezi tyčemi se nachází největší slabina současného týmu Caroliny. Vytřou Mrázek s Reimerem kritikům zrak a dotáhnou Hurricanes ještě dál než loni? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.