bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Barry Trotz slaví a o budoucnost se nebojí. Chce zůstat ve Washingtonu

13. června 2018, 15:00

Jiří Lacina

Kdo by na to teď uprostřed bujarých oslav pomýšlel, nicméně novináři se ptají. Fanoušci se zajímají. A Barry Trotz má pro ně nadějnou odpověď. Přestože se aktuálně těmi myšlenkami do hloubky příliš nezabývá, věří, že bude ve Washingtonu pokračovat.

„Budeme se o tom bavit,“ řekl kouč pohárových šampiónů. „Teď si to chceme užít s hráči. Miluju je, mám rád i tohle město, mojí rodině se tady líbí. Nějak se dohodneme.“

Na nejcennější týmovou trofej čekal opravdu dlouho. Barry Trotz je v NHL dvacet let. Léta působil v Nashvillu, pak dostal šanci ve Washingtonu. Dlouho se mu nedařilo prodat v play off dobré výsledky ze základní části. Také proto vstupoval do letošní sezóny ve značné nejistotě.

Trotz měl totiž před sebou poslední ročník kontraktu a nic nenasvědčovalo tomu, že by klub chtěl s nějakým předstihem jednat o prodloužení spolupráce. Trochu to vypadalo, že je to pro podsaditého chlapíka možná poslední šance něco „dokázat“. A on dokázal úplně nejvíc – je z něj vítěz.

Klub má nyní jeho podpis jako jednu z priorit. Majitel Ten Leonsis i generální manažer Brian MacLellan doufají, že se obě strany dohodnou na pokračování. Je ale možné, že Capitals budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Platy trenérů jdou nahoru.

Mike Babcock z Toronta je s příjmem 6,25 miliónů dolarů nejlépe placeným šéfem střídačky v současné NHL. Joel Quenneville z Chicaga bere 6 mil., Claude Julien v Montrealu 5 mil. Jelikož se Trotzovo jméno brzo objeví na Stanley Cupu, může žádat podobnou sumu.

Pro Washington to pochopitelně není jediná starost. Volným hráčem bez omezení se stane zadák John Carlson, jenž aktuálně stanovil nový klubový rekord v počtu bodů obránce v play off. Klub se ho určitě bude snažit udržet. Bez smlouvy bude rovněž autor důležitých branek z finálové série Devante Smith-Pelly, český bek Michal Kempný a dlouholetý útočník Caps Jay Beagle.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.