bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Během zranění mohu vypilovat střelbu, zůstává Marner pozitivní. Tuší, že měl štěstí

16. listopadu 2019, 13:00

Martin Schwarz

Po nešťastné kolizi s útočníkem Philadelphie Carsenem Twarynskim se opora Toronta Mitchell Marner dozvěděl, že na hokej může minimálně na měsíc zapomenout. Od lékařů dostal dlahu a chvíli potrvá, než bude zdravotně zcela v pořádku. Jedna z hlavních opor Maple Leafs však nevěší hlavu a také v době zranění přemýšlí, jak ještě vylepšit své dovednosti. Především ty střelecké.

Jakékoli zranění je vždycky hrozně frustrující, protože nemůžete jít za ostatními kluky do kabiny a trávit s nimi čas na ledě i mimo něj. Stejně tak jim nemohu pomoci na dlouhém venkovním tripu, který je teď čeká,“ mrzelo Mitche Marnera ve vyjádření pro server nhl.com. „Ale vždycky je potřeba se na věci dívat i pozitivně. Rád bych v průběhu pauzy vylepšil svou střelu, aby byla po mém návratu do hry ještě nebezpečnější. Snad pak budu častěji skórovat,“ prozradil plány pro následující dny a týdny.

Toronto sice v dosavadních zápasech bez Marnera střílelo branky (proti Chicagu i New York Islanders skórovalo čtyřikrát, proti Bostonu dvakrát), na vítězství to ale ani v jednom případě nestačilo. Babcockova družina padla počtvrté za sebou nachází se v menší krizi.

Nutno podotknout, že absence dvaadvacetiletého forvarda může být z dlouhodobého horizontu velmi citelná, jelikož si až do zranění držel průměr bodu na zápas (v 18 duelech zaznamenal 4 branky a 14 nahrávek), dvakrát se prosadil v přesilové hře.

Pro Marnera je navíc umístění na marodce poměrně novým zážitkem, před nešťastnou situací z utkání s Flyers v NHL vynechal jen pětici klání. Během předchozích dvou ročníků nechyběl ani v jednom případě.

Když jsem spadl, slyšel jsem, jak mi křuplo v noze,“ vzpomínal Marner na událost, která jej přivedla k vynucené pauze. „Proto jsem se taky hned otáčel dozadu za nohou, jak to s ní vypadá. Během víkendu by mi měli dlahu sundat a měl bych zahájit léčbu pohybovým cvičením. Mám na druhou stranu velké štěstí, že z toho nevzešlo žádné zranění, které by mi znemožnilo hrát hokej několik dalších měsíců,“ uvědomoval si.

Náročný trip pro Toronto

Kromě toho, že rodák z Ontaria nemůže zasáhnout do následujících utkání Leafs, je pro něj zdravotní indispozice nepříjemná ještě z jednoho důvodu. Znemožnila mu totiž znovuzapojení do útočné formace s Johnem Tavaresem a Zachem Hymanem, jenž ve čtvrtek nastoupil k utkání NHL poprvé od dubna, i on se zotavoval ze zranění. Teď tedy pro změnu chyběl Marner, nahradil jej talentovaný finský mladík Kasperi Kapanen.

Bylo by samozřejmě moc fajn se vrátit a znovu hrát s Mitchem,“ nezastíral Hyman. „Ale pro mě osobně je především dobře, že jsem zpátky v zápasovém tempu. Navíc vím, že Mitch bude zanedlouho uzdravený a aspoň se do té doby zvládnu přizpůsobit rychlému tempu hokeje,“ měl jasno.

Toronto Maple Leafs čeká po domácí řeži s Bostonem a dalším nezdaru náročná prověrka – příštích šest duelů sehrají mimo vlastní led, zavítají mimochodem na horká kluziště v Las Vegas, Pittsburghu nebo Coloradu. Svěřenci kouče Mikea Babcocka poslední dobou přišli o slušnou porci bodů, takže by se jim podařený trip hodil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.