bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ben Hutton opouští Canucks, na rok se upsal Los Angeles

18. září 2019, 18:54

Ondřej Mach

Kings získali posilu do zadních řad, na ročník 2019/20 podepsali Bena Huttona. Šestadvacetiletý obránce se na nový kontrakt v NHL pořádně načekal, namísto setrvání ve Vancouveru se ale rozhodl pro tým z Kalifornie. Roční smlouva mu vynese 1,5 milionu dolarů.

O defenzivního univerzála byl podle všeho na trhu s volnými hráči velký zájem. Aby taky ne, Hutton se během pár let vypracoval v klíčový prvek defenzivy Canucks. V loňské sezoně na ledě strávil průměrně přes 22 minut za večer, odvděčil se 20 body (5+15) v 69 utkáních. 

Huttonovi ale 1. července vypršela dvouletá smlouva, kterou s kanadskou organizací podepsal v listopadu 2016 a stal se neomezeně volným hráčem. Poslední dva roky pobíral v průměru 2,8 milionu dolarů.

„Jsme v situaci, kdy Paul LaDue stále není připravený hrát a Derek Forbort je taky zraněný. Nikdo netuší, kdy by se mohli vrátit. Z ničeho nic jsme z toho venku,“ vysvětlil kouč Králů Todd McLellan. „Už v NHL něco odehrál, nastupoval v Pacifické divizi. Je schopný hrát 15-20 minut za večer a pro mě je to pohyblivý nahrávač.“

„Stejně jako každý hráč by mohl něco zlepšit, ale určitě přinese užitečné věci. Skutečnost, že by teď hned mohl skočit na led a hrát je pro nás opravdu důležitá,“ dodal.

Vancouver si rodáka z Ontaria vybral v pátém kole Vstupního draftu 2012, jako celkově 147. V modrobílém dresu debutoval v roce 2015 a ve své první kompletní sezoně v NHL vytvořil své nynější bodové maximum - 25 bodů za 1 gól a 24 asistencí. 

Dohromady za Kosatky sehrál 276 utkání, vstřelil jedenáct branek a zapsal 70 bodů. Mimo jiné byl členem zlatého kanadského týmu z Mistrovství světa 2016 v Rusku. 

Uvidíme, jak se Huttonovi bude dařit ve městě andělů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.