bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Benna nahradí nejnebezpečnější Žralok. Couture se dočkal vytoužené nominace

24. srpna 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Kdo sledoval poslední vyřazovací boje, nemohl na ledě přehlédnout devětatřicítku v modrozeleném dresu. Logan Couture předváděl na neprestižnější scéně klubového hokeje famózní, dominantní výkony. Však také ovládl tabulku nahrávačů i produktivity play-off. Rychlonohý štírek pravidelně zatápěl obranám soupeřů a stal se opravdovým tahounem San Jose Sharks. Nyní přichází odměna. A zadostiučinění.

Couture se sice nevešel do původní nominace pro Světový pohár, což je zrovna u Kanady, disponující hráči na tři hvězdné výběry, pochopitelné, nicméně jakmile se uvolnilo místo kvůli zdravotnímu stavu Jamieho Benna, platil za jasnou volbu. Benn téměř do poslední chvíle doufal, že přeci jen se po operaci jádrového svalstva dá do kupy včas, ale kalendář hrál proti němu. A čas je soupeřem z nejtěžších, téměř neporazitelným.

Couturea tak čeká první velká reprezentační akce. Před dvěma lety pokukoval po pozvánce na olympijské hry do ruského Soči, tehdy se ale na něj ještě nedostalo. „Je velké zklamání,“ mrzelo jej přehlédnutí ze strany generálního manažera Stevea Yzermana. Ani tentokrát Doug Armstrong, Yzermanův nástupce u národního týmu, napoprvé o sedmadvacetiletého borce nestál, po Bennově odřeknutí ovšem neváhal.

A tak na rodáka z ontarijského Guelphu čeká premiéra v seniorském týmu jako hrom. Od chvíle, kdy s košíkem bojoval za kanadskou osmnáctku, poprvé oblékne dres s javorovým listem a rovnou kousíček od svého domova, před zraky rodiny a přátel. Couture může vypomoci ve středu útoku, ale vzhledem k přítomnosti Sidney Crosbyho, Jonathana Toewse,  Jeffa Cartera, Johna Tavarese, Stevena Stamkose, Joea Thorntona či Tylera Seguina se to jeví jako nepravděpodobné.

Ne, Couturea uvidíme na levém křídle, přirozeném postu pro Benna. Armstrong je se svou volbou spokojený, považuje jej za výbornou náhradu. "Logan postupně vyrostl v jednoho z nejlepších hokejistů NHL. Bude pro nás velkým přínosem díky své všestrannosti. Když jsme se rozhodovali, koho povoláme, byl pro nás klíčový názor, že právě Logan naprosto nejlépe zvládne roli, kterou jsme chystali pro Jamieho." Couture se tedy těší velké důvěře.

Užije si na ledě Air Canada Center očekávaný šampiónský mejdan? To by teprve byla odměna. A zadostiučinění.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.