bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bergeron se těší na novou sezonu a je připraven odčinit loňský nezdar

5. září 2014, 9:13

Jan Šlapáček

O postupu do druhého kola vyřazovacích bojů si mohou některé kluby nechat jen zdát, pro Boston Bruins je však takový konec sezony zklamáním. Obzvlášť, když jejich cesta skončila na hokejkách odvěkých rivalů z Montrealu, což potvrzuje i Patrice Bergeron.

Loňské zklamání však chce společně se spoluhráči využít ve svůj prospěch a dokázat, že Medvědi stále patří mezi absolutní špičku. „Pokaždé, když v sezoně nesplníte svůj cíl, se musíte v dalším roce rychle oklepat. Přesně to máme v hlavách. Chceme na poslední ročník zapomenout a odrazit se k lepším výkonům,“ řekl jeden z lídrů bostonské kabiny.

Přestože tréninkový kemp Bruins odstartuje oficiálně až 19. září, Bergeron se už od úterý prohání s několika týmovými kolegy na ledě. „Musíme dávat do zápasů zase o něco víc. Zlepšit se budou chtít i ostatní mužstva, takže nás čeká spoustu práce,“ pokračoval.

Devětadvacetiletý centr se na další porci tvrdé dřiny těší i kvůli tomu, že se znovu setká se známými tvářemi. Kádr Bostonu totiž patří mezi nejstabilnější v celé soutěži. Jedinou výraznější změnou byl odchod veterána Jaromea Iginly, jenž zamířil do Colorada.

„Jsem optimista. Kostra týmu zůstala stejná, což je důležité. Pro nás to platí už nějakých šest let. Generální manažer Chiarelli a další okolo něj se snaží tým nenarušit, což je znát. Aby to tak zůstalo i nadále, musíme tvrdě pracovat,“ uvědomoval si nejlepší defenzivní útočník ligy za poslední sezonu.

Zmiňovaného Petera Chiarelliho však ještě čeká spousta práce. Bez smlouvy jsou stále omezeně volní hráči Reilly Smith, Bergeronův parťák z útočné formace, a obránce Torey Krug. Oba dva patří mezi nejtalentovanější mladíky v dresu Medvědů a ti o ně určitě nebudou chtít přijít.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.