bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bernier z příchodu Andersena překvapený nebyl, hodlá bojovat

28. června 2016, 14:00

Jan Šlapáček

Pozice Jonathana Berniera po třech letech strávených v Torontu není ideální. Kanadský brankář nepodával v hokejovém městě optimální výkony a pravděpodobně bude v příští sezóně odsunutý na druhou kolej. Jak se s tím vyrovná?

Bernier byl v mládežnických letech považován za budoucí jedničku jakéhokoli klubu NHL. Nebylo tudíž překvapením, když se na draftu v roce 2006 stal prvním výběrem Los Angeles Kings na jedenácté pozici.

Kalifornskému brankovišti však pevnou rukou vládl Jonathan Quick a kanadský brankář pochopitelně tolik prostoru v brance nedostával. Proto přišla výměna a Bernier se od sezóny 2013/2014 stal hráčem Maple Leafs.

A hned první sezóna Berniera v Torontu byla při pohledu do statistik tou nejlepší. Kanadský brankář nastoupil do pětapadesáti zápasů a udržel si úspěšnost zákroků nad dvaadevadesáti procenty. Bohužel Bernier na tuhle sezónu v následujících ročnících navázat nedokázal a postupně se zhoršoval, vše vyvrcholilo uplynulou sezónu.

V ní byl kanadský gólman poslán dokonce i na farmu, aby si po zpackaných duelech v NHL zlepšil sebevědomí. Tento tah se vedení Maple Leafs vyplatil, protože Bernier chytal v závěru sezóny velmi dobře a pomáhal svému týmu k lepším výsledkům.

Nicméně Maple Leafs nebyli se situací v brankovišti spokojeni a rozhodli se to před draftem řešit. Do kanadské metropole přišel z Anaheimu Dán Frederik Andersen, jenž by se měl stát jasnou jedničkou. Na Berniera tedy nejspíše zbyde ve spoustě zápasů jen místo na střídačce.

„Nebyl jsem překvapen, když jsem zjistil, že Toronto získalo nového brankáře," přiznává sám Bernier. Každopádně nezastíral překvapení z toho, že Maple Leafs podepsali s Andersenem dlouhodobý kontrakt za vysokou cenu. Nicméně připustil, že jde jednoduše o obchod.

Bernier se však svého místa v brance bez boje vzdát nehodlá. „Nejsem na nikoho naštvaný, že jsem o svou pozici přišel. Jsem na tento souboj připravený a pokusím se chytat tolikrát, kolikrát to jen půjde," dodal sebevědomě kanadský gólman.

A pokud by si svůj čas v brance nevybojoval, může příští léto klidně změnit působiště. Jeho smlouva totiž po následující sezóně končí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.