bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Berube je náš jediný kandidát na trenéra, vzkázal generální manažer Blues

12. května 2019, 11:00

Martin Schwarz

Letošní vyřazovací boje jsou plné zázraků, ale minimálně jeden velký zázrak přinesla i základní část. Přesněji řečeno její druhá polovina. St. Louis Blues, kterým ještě 3. ledna patřilo v tabulce NHL úplně poslední místo, teď se San Jose Sharks svádí řež o postup do finále Stanley Cupu. V hokeji a v této soutěži obzvlášť je možné úplně všechno. Není divu, že dosavadní kouč Bluesmanů má od vedení klubu velkou důvěru.

Craig Berube je jediným kandidátem na trenéra St. Louis v příštím ročníku,“ sdělil novinářům už nyní, během nejvypjatější fáze hokejové sezony, generální manažer Blues Doug Armstrong. To on a jeho kolegové povolali na přelomu loňského a letošního kalendářního roku do služby Berubeho, jenž v listopadu vystřídal brýlatého snaživce Mikea Yea. Berube tehdy stál u kormidla děravé lodi, do které voda přitékala po litrech každou minutou, jestli už se dokonce nepotápěla.

Jak už ovšem víme, tenhle příběh pomyslnou námořní katastrofou neskončil. Třiapadesátiletý lodivod, jehož do státu Missouri nejprve přivedli jako prozatímní náhradu, díky precizní záchraně celé sezony u týmu pravděpodobně zůstane i v nadcházejícím hokejovém období. Bez ohledu na to, jestli si Blues zahrají o stříbrný grál, nebo budou muset k postupu do finále gratulovat Žralokům. A samozřejmě za předpokladu, že projeví zájem pokračovat také on sám. „Když jsme v listopadu Craiga angažovali, měnilo se v organizaci hodně věcí. Řekl jsem mu, že mančaft dostává do rukou prozatímně a dál uvidíme,“ prozradil stratég Armstrong.

Podporovali jsme Craiga v jeho práci a zároveň hledali případného kandidáta na trenéra pro sezonu 2019/2020, a to napříč NHL, AHL, juniorskými soutěžemi i Evropou. Ale jakmile Craig ukázal, co s týmem dokáže, začal se náš seznam adeptů krátit, až na něm zbylo jediné jméno: to jeho,“ pokračoval generální manažer St. Louis s chválou muže, který dříve dirigoval i střídačku Philadelphie Flyers.

Získá pro Blues první Stanley Cup?

Je jasné, že čím většího úspěchu trenér Berube s Bluesmany v probíhajících vyřazovacích bojích dosáhne, tím větší o něj v létě bude zájem i v ostatních organizacích National Hockey League. Doug Armstrong rovnou předestřel, že po skončení sezony nehodlá otálet a hned začne s „koučem zázraků“ vyjednávat o podobě a výši nového kontraktu.

Hrdina těchto řádků a jeho skvadra teď ale mají zcela jiné myšlenky. Jejich cílem je pro St. Louis Blues poprvé v historii vybojovat Stanley Cup. Celek se známou notou na prsou dlouhodobě patří k organizacím úspěšným v základní části, jenže play-off pro něj většinou zůstávalo zakleté. A kdy jindy slavnou trofej získat, než letos na jaře? Slovo favorit teď nemá žádnou váhu a papírové předpoklady jakbysmet. „San Jose je zkušený tým a mají v sestavě borce, kteří spolu hrají dlouho a dosáhli úspěchů,“ řekl ještě před finálovou sérií Západní konference Berube.

A věděl moc dobře, proč to řekl. St. Louis zahajovací mač finále Západní konference prohrálo 3:6, od Sharks schytalo pořádný příděl. Série však teprve stojí na svém počátku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.