bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bettman: Seattle by mohl podat přihlášku velmi brzy. Pravidla expanze zůstanou stejná

28. ledna 2018, 14:00

Michal Sobotka

Sotva se hokejová NHL rozšířila na 31 účastníků, může přibýt další. Svou registraci brzy plánuje Seattle, řekl na setkání hvězd v Tampě ligový komisař Gary Bettman. "Lidé ze Seattlu pracují na přihlášce, která by časově nemusela být až tak vzdálená," prozradil.

O dalším expanzním týmu se ve Spojených státech mluví delší dobu. Především ve spojení se západním pobřežím, aby se tak počet organizací v obou konferencích srovnal na šestnáct. Seattle tuto podmínku splňuje. Za vznikem nového klubu by měl stát mimo jiných známý hollywoodský producent Jerry Bruckheimer.

Za vstup do prestižní soutěže požaduje vedení ligy částku 650 milionů dolarů. Seattle bude připraven nejdříve na ročník 2020/21, kdy by měla být dokončena renovace místní hokejové arény.

Bettman také řekl, že i v případě Seattlu by podmínky na rozšiřovací draft byly totožné s těmi, které byly přiděleny Las Vegas. Právě Golden Knights ukazují, že i v prvním ročníku se při správném výběru dá sestavit konkurenceschopný tým. V Západní konferenci momentálně není lepšího celku.

Jedenatřicet týmů tak bude mít právo ponechat si sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře anebo zvolit druhou variantu, tedy pokrytí osmi jakýchkoliv hráčů a jednoho gólmana.

"Nepochybuji o tom, že pokud přijmeme nový tým, budou tyto podmínky stejné," uvedl na tiskové konferenci Bettman.

Na řadu přišla i diskuze o pravidlech

Ligový komisař se na srazu v Tampě skrze média vyjádřil také k některým debatám, které s ostatními generálními manažery vedl. Jedním z nich bylo pravidlo o nedovoleném bránění brankáři.

"Původní záměr byl, aby se rozhodčí mohli podívat, jestli něco nepřehlédli. Teď se ale video častěji využívá z důvodu, jestli nejsou schopni najít něco, co by rozhodnutí na ledě mohlo změnit," spustil Bettman. "Potřebovali jsme to probrat i s rozhodčími. Říkali jsme jim, aby se dobře podívali na video, jestli jim něco neuniklo, ale aby nehledali prohřešek za každou cenu."

Diskuzi vedli všichni generální manažeři, kteří tak s tímto vysvětlením byli obeznámeni. Stejnou řeč si vyslechnou také všichni rozhodčí. Výsledkem by mělo být, aby původní verdikt na ledě nebyl změněn kvůli každému minimálnímu kontaktu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.