bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bill Daly: Konečné slovo o draftu v červnu může padnout příští týden

13. května 2020, 16:53

Jiří Sameš

Zástupce komisionáře NHL Bill Daly se zmínil v rozhovoru pro uznávaný web The Athletic, že o případném konání Vstupního draftu NHL 2020 v červnu by mohlo být jasno v několika příštích dnech, zřejmě příští týden.

„Jsem si vědom toho, že přijde okamžik, ať už je to tenhle týden nebo ten příští, pravděpodobně to bude ten příští, kdy se budeme muset rozhodnout. Ale není to akutní," svěřil se Daly.

Zástupce komisionáře NHL rozeslal klubům 1. května návrh, jak by vstupní draft v červnu, tedy před skončením sezony, mohl vypadat. Generálním manažerům a příznivcům National Hockey League se to ovšem moc nelíbilo.

I přesto vše nasvědčovalo tomu, že vedení soutěže uspěje. Minulý týden ale proběhl hovor Rady guvernérů NHL, přičemž nyní už tady tak velká jistota není.

„Nejprve chceme porozumět všem výhodám a nevýhodám. Platí tedy, že to nechceme uspěchat," pokračoval k tématu Daly.

Hodně se jinak mluví také o tzv. hostitelských městech. Zájemců je zde hned několik, například Edmonton, Toronto či provincie Britská Kolumbie v čele s Vancouverem. NHL má tak před sebou spoustu práce.

„Řekl bych, že se nám daří seznam zájemců krátit. Stále je ale dost velký, tolik měst potřebovat nebudeme," komentoval současnou situaci Daly.

Uznávaný reportér Pierre LeBrun píše, že pořád existuje i možnost, kdy týmy budou dohrávat sezonu ve vlastních arénách.

Konkrétní datum návratu na kluziště zatím vedení soutěže sdělit nedokáže.

„Ještě jsme se neposunuli ani do druhé fáze. Spekulovat o možných zápasech je hodně předčasné," poznamenal Daly.

NHL stojí kvůli pandemii koronaviru od 12. března. V pondělí bohužel došlo ke zrušení sezony AHL 2019-20.

Čtěte také:
→ Coyotes ukončili spolupráci s prezidentem a CEO Ahronem Cohenem

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.