bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Binnington představil novou masku, inspiroval se legendárním Josephem

18. října 2019, 15:00

Matěj Hodoval

Hokejové brankáře si často fanoušci zapamatují také díky ikonickým maskám. Jednu takovou, kterou nosíval legendární Curtis Joseph, si nechal zhotovit i gólman St. Louis Jordan Binnington.

Jordan Binnington se totiž inspiroval maskou, kterou pozná snad každý hokejový fanoušek. Gólman St. Louis vzdal hold legendárnímu Curtisi Josephovi, který v Blues taktéž zanechal výraznou stopu a na tři domácí zápasy v letošní sezoně nasadí helmu s motivem à la Cujo.

„Je to pěkné. Curtis byl mou velkou motivací, když jsem byl malý. Je super být v pozici, kdy mohu nosit masku připomínající ho a trochu se mu odvděčit za vliv, který měl nejen na mě, ale na spoustu dalších lidí,“ vypráví Binnington.

Josephova maska je velmi ikonická. Kanadský gólman, jenž v National Hockey League strávil dlouhých devatenáct sezon, byl známý pro ilustraci inspirovanou románem Cujo od amerického spisovatele Stephena Kinga.

Jordan Binnington had a custom goalie mask like @Cujo when he played youth hockey. Now he has one in the pros, too! #stlblues

DETAILS: https://t.co/CetSjSgFtz pic.twitter.com/JTYwBF5pUW

— St. Louis Blues (@StLouisBlues) October 17, 2019

Na nové helmě Jordana Binningtona navíc najdete ještě Josephův portrét. 

„Býval jsem fanouškem Leafs, to zkrátka musíte být, když vyrůstáte v Torontu. Táta mě v létě posílal do brankářské školy, kam občas Cujo zavítal a trénoval tam. Pro nás mladé bylo skvělé vidět způsob, jakým trénuje. Líbila se mi jeho maska i jeho betony, byl jsem zkrátka fanoušek,“ vypráví držitel prstenu pro vítěze Stanley Cupu, který nosil helmu s Josephovým motivem i jako malý kluk.

Design nového Binnigtonova kousku nemá na svědomí nikdo jiný, než Švéd David Gunnarsson z firmy DaveArt, který je známý svými fantastickými výtvory, jimiž zásobuje mnoho aktuálních maskovaných mužů nejen v NHL.

Binnigtona s touto maskou, ale také s mimořádnými betony, vyrážečkou a lapačkou, můžete vidět v akci ve třech duelech základní části, v nichž hokejisté St. Louis obléknou ikonické dresy z 90. let – 22. listopadu proti Calgary, 28. února proti New Yorku Islanders a 1. dubna proti Detroitu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.