bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitky 2016/2017 - 1. část

21. února 2017, 23:55

Redakce eSports.cz

Bitky v NHL v sezóně 2016/17 - 1. část

Joseph Cramarossa (Anaheim Ducks) vs Steve Ott (Detroit Red Wings)

V akci opět Cramarossa. Největší objev této sezóny vytlačil z postu bitkaře Ducks Jareda Bolla a při zápase v Detroitu se popasoval se zkušeným Ottem. Toho navíc trochu překvapivě porazil, takže si připisuje další plusové body.

 

14. prosince

Jakub Voráček (Philadelphia Flyers) vs Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche)

Ukázkový hit Landeskoga by si sice možná zasloužil ocenění, ale místo toho může být švédský kapitán Avs rád, že místo Wayna Simmondse musel zahodit rukavice s Voráčkem. Náš reprezentant sice začal bitku dobře a vypadalo to, že může přemýšlet o výhře, u toho to ale bohužel zůstalo. Domácí vůdce nakonec ukázal, že má v daném oboru více zkušeností a i lepší předpoklady a kromě vyhrané bitky navíc svému týmu získal i přesilovku.

 

13. prosince

Dylan McIlrath (Florida Panthers) vs Kurtis Gabriel (Minnesota Wild)

Trápící se Florida má ve svých řadách i jednoho dost tvrdého chlapíka, a to obránce McIlratha. Ten sem přestoupil nedávno z Rangers a netrvalo dlouho, než musel předvézt, co umí bez rukavic na rukou. S dalším bitkařem Gabrielem si poměrně překvapivě poradil, každopádně ho musel ztrestat za nájezd do Roberta Luonga, což bylo i vidět na jeho přístupu k celé bitce.

 

11. prosince

Ryan Reaves (St. Louis Blues) vs Kurtis Gabriel (Minnesota Wild)

Zatímco druhá polovina listopadu byla pro fanoušky bitek asi tak zábavná jako letní čekání na novou sezonu, prosinec se nám rozjel parádně. Do akce se zapojil i jeden z králů dnešního bitkařského nebe Reaves, jenž si poradil s vycházející hvězdou Gabrielem.

 

10. prosince

Stephen Johns (Dallas Stars) vs Brayden Schenn (Philadelphia Flyers)

Už druhým rokem podává Johns v zeleném dresu Stars solidní výkony, a tak bylo asi na čase, aby konečně zahodil rukavice a rozdal si to s jedním ze soupeřů. První jeho obětí se stal filadelfský Schenn, mezi fanoušky bitek známý mimo jiné tragickým výkonem v bitce s Iljou Kovalčukem. Zajímavé je, že ačkoli s Johnsem také prohrál, stihl ještě v zápase vstřelit hattrick.

 

P. K. Subban (Nashville Predators) vs Lawson Crouse (Arizona Coyotes)

Velký nováček Crouse se toho očividně nebojí. V zápase s Nashvillem se do něj pustil po hitu u hrazení hvězdný obránce Subban, a tak mu nezbývalo, než se bránit. Žádná super bitka to sice nebyla, ale pro ty, kteří nemohou jednoho z nejlepších světových obránců vystát, je to zajímavá šance vidět, jak dostává přes palici od teenagera.

 

Chris Neil (Ottawa Senators) vs Jordan Nolan (Los Angeles Kings)

Zápas číslo 1000. To je nádherné číslo, ke kterému se po letech úmorné dřiny, obětavosti ve prospěch týmu a poctivého hokeje propracoval pan bitkař Chris Neil. Jeden z nejlepších ve svém oboru po roce 2005, kdy ligu a její hokejovou část otřásla stávka. Za tu dobu si na konto připsal 173 bitek, a to počítáme pouze ty v základní části. Ta s Nolanem byla letos jeho čtvrtá, ani v jedné z předchozích nenašel přemožitele.

 

9. prosince

Tommy Wingels (San Jose Sharks) vs Joseph Cramarossa (Anaheim Ducks)

Ať už to bylo cokoli, co si Wingels chtěl s rázným Cramarossou vyříkat, jeho pokus vůbec nevyšel. Bitkař Ducks nás letos baví a my jen doufáme, že v tom bude pokračovat. Doma proti Sharks opět vyhrál na plné čáře.

 

8. prosince

Garnet Hathaway (Calgary Flames) vs Max Domi (Arizona Coyotes)

Je vidět, že mladý Domi si fyzickou stránku po vzoru svého otce užívá. Hit v podání urostlého Hathawaye se mu nelíbil, tak si rázně řekl o bitku s o dost větším hráčem Calgary, který potom jasně zvítězil. Ale rádi vidíme hráče se zápalem a ten talentovanému forvardovi Kojotů v žádném případě nechybí.

 

4. prosince

Joseph Cramarossa (Anaheim Ducks) vs Alex Chiasson (Calgary Flames)

Pořádně se to servalo v zápase Ducks s Flames, kde se nejlépe předvedl hostující útočník Cramarossa. Ten za rozhodnutého stavu ve prospěch soupeře vyzval k souboji Chiassona, který ho tak trošku zbytečně vyprovokoval a nakonec i bitku prohrál. Zástupce Calgary není znám jako nijak zvlášť schopný bijec, zatímco tvrdého Kačera je stále větší a větší radost sledovat.

 

Kevin Bieksa (Anaheim Ducks) vs Micheal Ferland (Calgary Flames)

První bitku večera ovšem obstarali dva velcí sokové z památné série play-off před pár lety, kdy Calgary vyřadilo bezzubý Vancouver. Tehdy se pod kůži všech Canucks, a to především obránců, dostával zápas co zápas Ferland, což nejvíce vadilo mnohdy až příliš impulsivnímu Bieksovi. Ten na způsob, jakým se Ferland stal slavným, nezapomněl a neváhal zahodit s mladým forvardem rukavice znovu. Tentokrát vše skončilo remízou a je hezké, že si oba navzájem prokazují respekt.

 

Chris Thorburn (Winnipeg Jets) vs Jordin Tootoo (Chicago Blackhawks)

Celkem průměrná bitka, ale i tak stojí za zmínku, protože se v ní utkali dva nefalšovaní bitkaři. Navíc jsou to dvě dvaadvacítky, které se porvaly v čase 2:22.

 

3. prosince

Matt Martin (Toronto Maple Leafs) vs Erik Gudbranson (Vancouver Canucks)

Gudbranson po posledním vzájemném zápase těchto týmů tak trochu slíbil Martinovi odplatu za jeho nepříliš férové počínání a jako správný muž dostál svého slova. Sám pár ran schytal, ale jinak dokázal skvěle využít své velikostní převahy a jinak také schopného soupeře smetl ve velice pohledném souboji.

 

26. listopadu

Joseph LaBate (Vancouver Canucks) vs Cody McLeod (Colorado Avalanche)

Urostlý mladík LaBate si pro svou první bitku v NHL v kariéře vybral pořádně těžkého soupeře. Na zkušeného McLeoda nestačil, ale nelze mu upřít charakter. Takové nováčky chceme v lize vidět.

 

21. listopadu

Chris Stewart (Minnesota Wild) vs Jamie Oleksiak (Dallas Stars)

Velice povedená bitka dvou válečníků, kteří museli oba vynaložit všechny své síly, aby uhráli alespoň remízu. Nepovedl se jim sice každý úder, ale některé hodně bolely. Radost podívat.

 

20. listopadu

Jordan Nolan (Los Angeles Kings) vs Jared Boll (Anaheim Ducks)

Tahle bitka měla být Bollovou odplatou za Nolanovo nečestné počínání směrem k Ryanu Getzlafovi v minulém derby, jenže kanadský indián ji zvládl nakonec trošku lépe. Začalo to pomalu, oba si ještě něco vyříkávali, než začala skutečná bitva. Těžko říci, jak moc Nolanovi pomohl ochranný štítek, ale je škoda, že se nepochlapí a stále ho nosí.

 

19. listopadu

Micheal Haley (San Jose Sharks) vs Ryan White (Arizona Coyotes)

Dost možná nejlepší bitka, kterou jsme zatím letos viděli. Haley podle předpokladů zvítězil, v některých momentech ale měl navrch White a jiné okamžiky jsou zase čisté zlato.

 

J. T. Brown (Tampa Bay Lightning) vs Radko Gudas (Philadelphia Flyers)

Už podruhé v sezoně se musel činit a zahodit rukavice nejlepší český obránce Gudas. Tentokrát po čistém hitu na Ryana Callahana, který charakterového forvarda poranil, a tak si vyžádal pozornost pracanta Browna. Proti zástupci svého bývalého týmu si vedl náš reprezentant skvěle, porazil ho s přehledem, i když trochu netradičně.

 

15. listopadu

Zack Kassian (Edmonton Oilers) vs Josh Manson (Anaheim Ducks)

Opravdu hodně povedená bitka, která se strhla poté, co se Anaheim ujal dvoubrankového vedení. Kassian plnil svou roli a dělal vše pro to, aby svůj tým vrátil zpět do hry. Bitka s Mansonem mohla pomoci, navíc začal velmi dobře. Jenže pak se chytil i jeho soupeř a nakonec z toho byla velmi pohledná remíza.

 

12. listopadu

Josh Manson (Anaheim Ducks) vs Cody Bass (Nashville Predators)

Manson svého otce, bývalého legendárního bitkaře Dava, rozhodně nezapře. Jen tak se nenechá postrkovat a s Bassem si to chtěl vyříkat rázně. Jenže bitkař Predátorů má zkušeností na rozdávání a situaci zvládl podle očekávání. To nelze říct o čárových rozhodčích Pierru Racicotovi a Devinu Bergovi, kteří předvedli dost možná nejhorší výkon všech dob.

 

9. listopadu

Artemij Panarin (Chicago Blackhawks) vs Scottie Upshall (St. Louis Blues)

To si tak jednou v půl pátý ráno usínám u hokeje a najednou, co to nevidím. Panarin bez rukavic a mlátí jednoho z hráčů Blues. Dokonce Upshalla porazil. Ráno jsem zjistil, že to nebyl sen. Ono to nakonec i dává smysl, šikula z Uralu totiž profesionální kariéru začínal v dresu neslavně prosluslého Viťazu Čechov.

 

8. listopadu

Chris Neil (Ottawa Senators) vs Cody Bass (Nashville Predators)

Pořádná bitka dvou skutečných bitkařů. Fanoušci v Nashvillu měli možnost na vlastní oči spatřit to, co dnešní NHL schází nejvíce. Hrající legenda Neil se pustil do životního farmáře Basse a rozhodně jím nešetřil. Zasloužená výhra pro zkušenějšího a schopnějšího veterána.

 

Jonathan Ericsson (Detroit Red Wings) vs Wayne Simmonds (Philadelphia Flyers)

Ericsson je sice velkej chlap, ale tentokrát si vybral špatně. Simmonds je bez rukavic jako doma a dokazuje to povedeným knokautem z prvního úderu.

 

Gemel Smith (Dallas Stars) vs Brandon Tanev (Winnipeg Jets)

Hlavní událostí této minuty se měla původně stát rvačka Dustina Byfugliena s Antoinem Rousselem, mezi tím se ale chytli také nováčci Smith a Tanev, kteří se nechali ovládnout svými emocemi a jako pořádní draví mladíci si to rozdali poměrně zajímavě. Výhru nakonec bral forvard s makedonskými kořeny.

 

6. listopadu

Anaheim Ducks vs Los Angeles Kings

Pravým kořením každé rivality jsou hromadé bitky, což platí i o té Jihokalifornské. Anaheimští Kačeři zavítali do losangeleského Staples Centeru s jasným cílem vyhrát a poté, co bylo skóre jasně v jejich prospěch, museli i bránit svou čest. Právě na tu Ryana Getzlafa si až příliš dovolil provokatér v dresu Kings Jordan Nolan, jenž ho sprostě uhodil pěstí uprostřed normálního souboje. Nakonec si ho taky našel Clayton Stoner a Nolanův obličej právě od něj dostal potřebný tuning. Zdarma. Getzlaf se později také musel vybít a obětí jeho vzteku se stal mladý Drew Shore. Nakonec to schytal i domácí bek Derek Forbort, který sundal rukavice s Josephem Cramarossou a musel se mu poklonit po rychlé prohře. Ducks tenhle zápas vyhráli, nejen co se skóre týče. Navíc, tahle bitka nebyla jedinou ten večer.

 

Kevin Bieksa (Anaheim Ducks) vs Kyle Clifford (Los Angeles Kings)

Tahle bitka měla zvláštní předehru, Bieksa totiž k ní Clifforda vyzval, zatímco forvard LA byl stále na střídačce. Ale proběhlo rychlé střídání za Mariána Gáboríka a kohouti už se mohli činit. Obránce Ducks jako by svého soka překvapil, ale my všichni víme, kolik ohně v něm vlastně je a jak to vypadá, když se do rvačky pořádně opře. Opravdu těsnou výhru chtěl zakončit sejmutím helmy, což se mu sice nepovedlo, ale jeho výraz na konci je k nezaplacení.

 

Jared Boll (Anaheim Ducks) vs Kyle Clifford (Los Angeles Kings)

První bitkou v zápase ovšem byla klasika mezi Bollem a Cliffordem. Prvně jmenovaný jakoby zázrakem přistál po odchodu z Columbusu v silném Anaheimu, kde zatím dobře chrání ostatní hvězdy celku. S Cliffordem se popasoval podruhé v kariéře, opět vítězně.

 

28. října

Zack Kassian (Edmonton Oilers) vs Erik Gudbranson (Vancouver Canucks)

Vypadá to, že dlouho problémový Kassian si našel klidné místečko v kádru Edmontonu, budoucího velkoklubu. V zápase s Canucks si pěkným hitem u hrazení proti sobě poštval Gudbransona, stačilo pár slov navíc a už s obrovitým zadákem shazoval rukavice. Bitka dopadla o dost lépe pro domácího válečníka, který využil své velikostní převahy.

 

22. října

Brandon Dubinsky (Columbus Blue Jackets) vs Jamie Benn (Dallas Stars)

Po menší minele rozhodčího místo přečíslení pro Dallas vznikla proměněná gólová situace Columbusu a kapitán Benn udělal vše pro to, aby své svěřence vrátil do psychické pohody v důležitém zápase. To se mu povedlo, Dubinského překonal téměř bez problému a Stars vrátil do hry, toho ale využít nedokázali a nakonec prohráli.

 

21. října

Yannick Weber (Nashville Predators) vs Dylan Larkin (Detroit Red Wings)

Po poměrně nevýrazném zákroků se nový nashvillský Weber dostal do své první bitky v kariéře, stejně tak jeho sok, mladičký Američan Larkin. Méně zkušený z obou hráčů poměrně překvapivě uspěl, jeho výhra nad měkkým obráncem nemá ale v bitkařském světě reálnou hodnotu. Ale, zatím byla možná nejhezčí bitkou sezony. Detroit navíc zatím šokuje celou ligu a vede jí v počtu bitek na tým.

 

15. října

Zdeno Chára (Boston Bruins) vs Matt Martin (Toronto Maple Leafs)

Tvrdého forvarda Martina krátce po ostrém hitu na šikulu Toreyho Kruga našel na ledě kapitán Medvědů Chára a i nebojácný Kanaďan najednou měl problémy zahodit rukavice. Se slovenským obrem se nikdo jen tak rvát nechce, což by však měl respektovat. Pokud Martin nijak úderem na Kruga neporušil kodex, pak nic dělat nemusí. A už vůbec ne rvát se se soupeřem o hlavu větším.

 

David Backes (Boston Bruins) vs Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs)

Backes je věrným bojovníkem proti hráčům, kteří hrají nefér, zákeřně nebo nečestně. Sám sice některé z těchto hranic překročí, ale rozhodně kodex ctí více než Kadri. Problém spolu měli už loni, nyní se budou potkávat daleko častěji po přestupu amerického centra ze St. Louis. Ten bitku také vyhrál, ale nějaké pomyslné body mu to nijak nepřidá, Kadri je menší a není to žádný bijec, jen dotěrný hmyz.

 

14. října

Jonathan Toews (Chicago Blackhawks) vs James Neal (Nashville Predators)

Neal nebyl nijak opatrný s kapitánem Chicaga při souboji v rohu hřiště a po krátké slovní výměně názorů přišla i ta pěstní. Nijak super bitka to nebyla, jen je hezké si občas připomenout, že i takové hvězdy jako Toews a Neal umí zahodit rukavice.

13. října

Jonathan Ericsson (Detroit Red Wings) vs Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning)

Nádherný hit Paláta na obránce Ouelleta bohužel následovala nepříliš férová hra Ericssona, který se ztrapnil na plné čáře a po čistém úderu chtěl zmlátit daleko menšího hráče, jenž snad nikdy nezahodil předtím rukavice. Rivalita mezi Tampou a Detroitem je velmi povedená, někteří slabší jedinci ale mají očividně problém udržet chladnou hlavu.

Brendan Smith (Detroit Red Wings) vs Andrej Šustr (Tampa Bay Lightning)

Takhle vypadá pravá rivalita. Velký palec nahoru si zaslouží Braydon Coburn, který chrání Jonathana Drouina před Stevem Ottem v nádherném stylu. Pak si pozornost kamer upoutali Smith s Šustrem. Hostující bek už se kdysi bil s Chárou a očividně má problém s přiliš vysokými hokejisty. Tentokrát se mu to moc nevyplatilo a z výhry se mohl radovat český zadák.

 

12. října

Deryk Engelland (Calgary Flames) vs Milan Lucic (Edmonton Oilers)

Tenhle okamžik možná změnil budoucnost Olejářů. Lucic jasně Engellandovi ukázal, že McDavid je nedoktnutelný. A Edmonton se možná vrací do éry výher a úspěchů. Jako když s Grezkým hrál Dave Semenko nebo Marty McSorley.

9. října

Brenden Dillon (San Jose Sharks) vs Nick Ritchie (Anaheim Ducks)

Nový Milan Lucic. Tak se občas přezdívá mladému bitkaři Ducks, který je bez rukavic doslova monstrum. Dillon normálně zvládá bitky celkem v pohodě, jenže většinou se pere v trochu jiné kategorii. Ritchie je připraven na to nejtěžší, co může NHL nabídnout a právě v tomto souboji to dokazuje. Parádní výkon.

 

2. října

Brett Sutter (Los Angeles Kings) vs Joseph Cramarossa (Anaheim Ducks)

Po letech na farmách se Brett Sutter dočkal a zahrál si pod svým otcem Darrylem v NHL. Sice jen v létě, ale i to se počítá. Tátu samozřejmě musel nadchnout poctivou hrou a shozením rukavic s rovným soupeřem Cramarossou, který tohle dělá už od juniorky. Oba borci dali do bitky srdce, nakonec vše skončilo remízou, ačkoli zástupce Ducks byl možná blíže k triumfu.

 

Alex Gallant (San Jose Sharks) vs Derek Dorsett (Vancouver Canucks)

Bratr věhlasného Bretta Gallanta Alex se pustil před sezónou do daleko zkušenějšího Dorsetta a ukázal, že umění pořádně se porvat a bitku vyhrát mají asi s bráchou v krvi. Mladší ze dvou zástupců kanadské provincie Ostrov prince Eduarda působí v organizaci San Jose a ačkoli ho letos už možná v dresu Sharks neuvidíme, je vidět, že je to schopný hokejista. Jinak šikovného vancouverského čerta zdolal bez problému.

 

Chris Thorburn (Winnipeg Jets) vs Brandon Bollig (Calgary Flames)

Další povedenou bitkou okořenili první říjnovou neděli dvě jména, na které jsme daleko více zvyklí. Přestože Thorburn ze začátku dokázal Bolliga povalit na led, čímž málem přinutil rozhodčí k roztržení potyčky, nakonec se z výhry radoval bitkař Calgary. Rodák ze St. Louis byl v druhé části souboji jednoznačně lepším rváčem a nakonec prokázal i sportovního ducha, když celou záležitost ukončil snad nejpřátelštějším možným způsobem.

 

28. září

Tom Sestito (Pittsburgh Penguins) vs Jordin Tootoo (Chicago Blackhawks)

Sestito vnikl do paměti hokejových fanoušků především jako trochu nemotorný zlý muž v barvách Vancouveru a Philadelphie, proto je hodně zvláštní vidět ho v barvách Penguins. Ono je i trochu zvláštní i to, že on stále v NHL hraje, na rozdíl od schopnějších kolegů. Nyní přinutil k bitce o dost menšího Tootooa, nového policistu Blackhawks. Ačkoli rodák z Nunavutu o nic takového nestál, rozhodně se dokázal většímu Italo-Američanovi vyrovnat a jelikož se stal "obětí" jasného porušení kodexu, připisuje si výhru.

 

25. září

Scooter Vaughan (St. Louis Blues) vs Sam Ruopp (Columbus Blue Jackets)

Dva poměrně neznámí nováčci si to rozdali v jednom z prvních předsezónních zápasů a hned potěšili oko nejednoho fanouška bitek. Souboj nakonec vyhrál v tomto oboru zkušenější Kanaďan v dresu Blue Jackets, jenž těžil především ze své velikostní převahy.

 

Jacob Doty (St. Louis Blues) vs Brett Gallant (Columbus Blue Jackets)

Letní sezóna odstartovala potyčkou mezi dvěma známými jmény z farmářské AHL. Už prakticky legendární Gallant si tentokrát vyšlápl na Dotyho, jenž poměrně zajímavě válčil loni v barvách Chicago Wolves. Nyní si ho povolali na přípravu St. Louis Blues, daleko silnější rodák z atlantické Kanady si s ním ale poradil, podle očekávání.

 

Hledáte starší bitky? Máme je pro vás k dispozici v archivu rozděleném podle týdnů.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.