bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitky 2016/2017 - 2. část

22. února 2017, 0:06

Redakce eSports.cz

Bitky v NHL v sezóně 2016/17 - 2. část

7. března

Austin Watson (Nashville Predators) vs Kevin Bieksa (Anaheim Ducks)

Bieksa se opět pustil do bitky s o půl hlavy větším soupeřem. Po tragickém startu, kdy skončil ihned po kontaktu s Watsonem na ledě, ale začal opravdový tanec. Jinak řečeno, anaheimský buldok nezklamal ani tentokrát a opět vyprodukoval zábavnou bitku.

 

Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia Flyers) vs Nicolas Deslauriers (Buffalo Sabres)

V souboji dvou hráčů s dlouhými jmény došlo i k hlazení a kopání do hrdla čárového rozhodčího. Jinak celkem průměrná bitka.

 

6. března

Tanner Glass (New York Rangers) vs Luke Witkowski (Tampa Bay Lightning)

Glass se vrátil do NHL z farmy a hned z toho je možná bitka sezony? Sám byl dokonce blíže k výhře než jeho rival Witkowski, i před ním ale musíme smeknout. Užívejte.

 

4. března

Jordin Tootoo (Chicago Blackhawks) vs Cody McLeod (Nashville Predators)

Jen lehce nadprůměrná bitka mezi dvěma skutečnými rváči. Tootoo jistě na Nashville vzpomíná v dobrém, tuhle prohru si ale za rámeček nedá. S McLeodem zatím prohrál obě vzájemné bitky v kariéře.

 

26. února

Chris Neil (Ottawa Senators) vs Shawn Thornton (Florida Panthers)

Docela zvláštní bitka mezi dvěma skutečnými bitkaři, která trvala poměrně dlouho a skončila remízou. Nutno zmínit, že je to už pošesté, co se tito dva utkali bez rukavic na rukou. Zajímavé je, že dva z předchozích soubojů rovněž skončily nerozhodně, zatímco zbylé tři vyhrál Thornton.

 

Ryan Dzingel (Ottawa Senators) vs Reilly Smith (Florida Panthers)

V jednom okamžiku docela přátelská konverzace, v tom dalším seriózní bitka. Nijak dlouho netrvala, ale na dva v tomto oboru nezkušené hráče měla hodně zajímavý náboj.

 

25. února

Brenden Dillon (San Jose Sharks) vs Joseph LaBate (Vancouver Canucks)

Ostrý souboj mezi relativně zkušeným zadákem Dillonem a poměrně neznámým forvardem LaBatem skončil ve prospěch velkého beka Sharks. Škoda, že bitku přerušili předčasně čároví.

 

21. února

Sam Bennett (Calgary Flames) vs Ryan Johansen (Nashville Predators)

Kdo by tušil, že potom co propadl na Scouting Combine před draftem, bude Bennett mít po pár letech v lize pozitivní úspěšnost v bitkách? Samozřejmě nečelí nějakým zkušeným těžkým vahám, ale ve své kategorii si daří.

 

18. února

Brooks Orpik (Washington Capitals) vs Steve Ott (Detroit Red Wings)

Orpik se rozhodl shodit rukavice, jak milé. Samozřejmě to bylo proti o dost menšímu Ottovi, který prostě neměl šanci. Snažil se, ale některé rozdíly prostě nepřekonáte.

 

16. února

Brandon Manning (Philadelphia Flyers) vs Patrick Maroon (Edmonton Oilers)

Manning je pochopitelně dost nenáviděným hokejistou v Edmontonu. Maroon má proto jasný cíl, prakticky ho vymazat z ligy. Zranit top hvězdu týmu je jedna věc, ale pak se vytahovat tím, že to bylo úmyslné, to je stupidita. A tak dostal, co si zaslouží.

 

15. února

Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia Flyers) vs Michael Ferland (Calgary Flames)

Bellemare si musí dávat pozor na to, kdy zazní píšťalka rozhodčího. Reakce Ferlanda byla oprávněná a fakt, že Bellemare rukavice zahodil, dává zástupci Flyers plusové body. Nikoho asi nepřekvapí, že ale skončil hůře než Ferland, který na konci ukázal, jak vypadá fair play.

 

12. února

Andrew Shaw (Montreal Canadiens) vs Torey Krug (Boston Bruins)

Derby Montrealu s Bostonem by bez bitek nemělo tu správnou chuť. V té zajímavější z tohoto večera se o koření postarali vzrůstově menší Shaw s Krugem, ten první si podle očekávání vedl o poznání lépe.

 

Radek Faksa (Dallas Stars) vs Vernon Fiddler (Nashville Predators)

Takhle by měl začínat každý zápas. Hned během první minuty se soupeři řádně představili, k čemuž potřebujete zahodit rukavice. No, někteří to zas tak úplně nepochopili, jako P. K. Subban, který dost komicky reagoval na svůj vlastní úlet při potyčce s našim reprezentantem Faksou. Toho pak sice porazil Fiddler, ale situace to byla rozhodně úsměvná.

 

4. února

Matt Martin (Toronto Maple Leafs) vs Adam McQuaid (Boston Bruins)

Po hitu na Matthewse musel McQuaid očekávat, že přijde výzva ze strany tvrdých bijců Maple Leafs. Ozval se samozřejmě Martin a následovala bitka jako z pohádky. Jedna z nejlepších bitek desetiletí, kterou navíc domácí obránce zakončil knokautem nepříjemného forvarda Toronta.

 

Jordin Tootoo (Chicago Blackhawks) vs Antoine Roussel (Dallas Stars)

Oba tihle válečníci se umí rvát a oba to dokázali právě v této bitce. Francouzský provokatér začal lépe než jeho soupeř ze severu Kanady, ten však mohutně finišoval a bere jasné vítězství.

 

Joseph Cramarossa (Anaheim Ducks) vs J. T. Brown (Tampa Bay Lightning)

Všichni víme, jak se Cramarossovi letos v bitkařském oddělení daří, a o to více nás překvapí fakt, že anaheimský bijec prohrál s power forvardem Tampy Brownem. Poměrně vyrovnaná bitka, ale domácí zástupce byl přeci jen o něco lepší.

 

Lawson Crouse (Arizona Coyotes) vs Brenden Dillon (San Jose Sharks)

Crouse patří k nejtvrdším mladíkům a je jen dobře vidět ho, že i s tak zkušenými hráči, jako je Dillon, dokáže podat výkon blížící se remíze. No, teď to nestačilo, uvidíme příště.

 

2. února

Patrick Maroon (Edmonton Oilers) vs Cody McLeod (Nashville Predators)

Bývalé áčko Colorada McLeod pokračuje ve své roli drsného provokatéra a spirituálního vůdce týmu i v Nashvillu. Těžko říci, do jaké míry se mu daří to druhé, ale v tom prvním vyniká i nadále. Na druhé straně Maroon přijal v Edmontonu roli ochránce mladých hvězd a právě soupeři jako McLeod jsou ti, se kterými se musí utkávat. Zasloužená remíza, ale kdo ví, jak by se bitka vyvíjela, kdyby rozhodčí opět příliš brzy nezakročili.

 

26. ledna

Scott Wilson (Pittsburgh Penguins) vs Colin Miller (Boston Bruins)

Boston má momentálně v kádru dva obránce příjmením Miller no a aby toho nebylo málo, tak nejenže hrají spolu v jedné lajně, ale také to vypadá, že oba umí hrát pořádně ostře. O Kevanovi se to vědělo, o trochu méně zkušený Colin si musí reputaci ještě vybudovat. Začal dobře, v souboji s pittsburským Wilsonem, který kromě jména nemá nic společného s washingtonským bitkařem, si vedl skvěle a na plné čáře vyhrál.

 

21. ledna

Tom Wilson (Washington Capitals) vs Brett Ritchie (Dallas Stars)

Že jsou Ritchieovi trvdá rodinka, to dokazoval v Dallasu nejprve starší Brett. Bez ostychu se postavil rovněž dost drsnému Wilsonovi, téměř většině jeho úderů se vyhnul a druhou polovinu povedené bitky jasně ovládl. Ačkoli odešel s krvavým šrámem způsobeným "ochranným" plexi štítkem, je jasným vítězem právě domácí válečník.

 

Nick Ritchie (Anaheim Ducks) vs Kurtis Gabriel (Minnesota Wild)

Mladší z bratrů Ritchieových už takový úspěch neslavil. Na ledě Minnesoty se musel postavit silnějšímu Gabrielovi, který na rozdíl od Wilsona už má dobrou bitkařskou reputaci a není jen o srážení soupeřů v plné rychlosti a provokacích. Přesto si anaheimský talent se situací v rámci možností poradil a kdo ví, možná by i vyhrál, kdyby nám čároví nezkazili opět zábavu.

 

Milan Lucic (Edmonton Oilers) vs Deryk Engelland (Calgary Flames)

Lucic sice před pár dny porazil v podprůměrném souboji Codyho McLeoda, ale na Engellanda už nestačil. Alespoň něco tedy v bitvě o Albertě dokázali Flames vyhrát. Je to vlastně poprvé, co bitka mezi těmito dvěma kohouty skončila jinak, než remízou. Oba se už jednou letos bili, a to v Edmontonu. Předtím se utkali před třemi lety ještě v Bostonu. Engelland se tedy ujímá vedení 1:0 v sérii.

 

19. ledna

Lawson Crouse (Arizona Coyotes) vs Chris Stewart (Minnesota Wild)

Stewart opět dokazuje, že když shodí rukavice, je lepší se mu vyhýbat. V tomto oboru patří stále k těm nejlepším v lize, což ukázal i proti o dost mladšímu power forvardovi Crousovi.

 

17. ledna

Chris Neil (Ottawa Senators) vs Ryan Reaves (St. Louis Blues)

Každý si samozřejmě tajně přál, aby k tomuhle došlo. Když Senátoři zavítali na led St. Louis Blues, stáli proti sobě dva z posledních pravých bitkařů v NHL, Chris Neil a Ryan Reaves. Oba se po krátké době "dohodli" na vzájemné otestování sil, které je možná vrcholem celé sezony. Sice bitka nebyla tak skvělá, jak bychom chtěli, ale za zmínku stojí každopádně. V dnešním hokeji jich mnoho lepších není.

 

12. ledna

Adam McQuaid (Boston Bruins) vs Derek Grant (Nashville Predators)

Tak takhle dobré bitky už v NHL nevídáme. Parádní souboj vyústil v jasnou výhru McQuaida, kterého by se měl bát téměř každý, kdo je s ním na ledě a nosí dres jiné barvy. Grant má pravděpodobně pro strach uděláno a zaplatil bolestivou prohrou. Zároveň ale vydělal hodně respektu, na čemž přeci záleží právě tak moc.

 

Marcus Foligno (Buffalo Sabres) vs Victor Hedman (Tampa Bay Lightning)

Švédi se perou neradi, a tak i urostlý Hedman nejprve nechtěl zahodit rukavice. Do té doby bitka patřila jasně Folignovi, ale jakmile se klíčový bek Tampy odpoutal od přátelské severské filozofie, začalo kanadsko-americkému brouskovi téci do bot. Rodák z Buffala nakonec může být rád, že zakročili rozhodčí. My ale nejsme.

 

10. ledna

Brandon Manning (Philadelphia Flyers) vs Nicolas Deslauriers (Buffalo Sabres)

Nadaný rváč Deslauriers se poprvé v sezoně rozhodl zahodit rukavice, za což jsme jedině rádi. Buffalo potřebuje oživit jakkoli a on může tomu hodně pomoci. S Manningem si poradil bez problémů, bez překvapení.

 

7. ledna

Montreal Canadiens vs Toronto Maple Leafs

Tento kalendářní rok je z bitkařského hlediska hodně nudný, Leafs a Habs nám to tedy alespoň vynahradili v derby dvojitou bitkou. Po hitu Matta Martina na Jeffa Petryho se chtěl mstít čert Bobby Farnham, kterého však nakonec zastoupil Michael McCarron. Ten si proti zkušenějšímu Martinovi vedl dobře, ale nakonec přeci jen padl. Farnhama mezitím odchytil o dost větší Frédérik Gauthier, který neměl jediný problém a vyhrál na plné čáře.

 

1. ledna

Wayne Simmonds (Philadelphia Flyers) vs Kevin Bieksa (Anaheim Ducks)

I dámy si na hokeji přijdou na své. Nijak skvělá bitka to nebyla, ale že i tohle se může stát, je přinejmenším zajímavé.

 

31. prosince

Columbus Blue Jackets vs Minnesota Wild

Nádherný konec kalednářního roku nám obstaraly dva nejsilnější celky posledních týdnů. Blue Jackets i Wild měli na silvestra pořádně dlouhé vítězné šňůry, jen jedna ale mohla pokračovat. A zatímco na konci zápasu se radovali hosté z Columbusu, kteří tak pokračují v tažení za rekordem, dvojitou bitku vyhráli oba kohouti v barvách Minnesoty. Chris Stewart si těsně poradil s Joshem Andersonem a Matt Dumba poměrně jasněji s Mattem Calvertem. Je hezké vidět, že ty top týmy stále hrají ten pravý hokej.

 

29. prosince

Adam McQuaid (Boston Bruins) vs William Carrier (Buffalo Sabres)

McQuaid přišel dosti rázně vysvětlit mladíkovi Carrierovi, že za zranění lídra Davida Backese musí následovat tvrdá odplata. Jenže, čároví opět zkazili celou krásu hokeje a nejenže se snažili bitku roztrhnout, zároveň Carrierovi dovolili, aby svého soupeře dále mlátil, zatímco McQuaid už měl jimi svázané ruce. Absolutní ostuda, o kterou se postarali Greg Devorski a Mark Shewchyk.

 

27. prosince

Curtis McKenzie (Dallas Stars) vs Lawson Crouse (Arizona Coyotes)

V titulku možná máme dva hráče, kteří se ke konci na sebe vrhli, jako kdyby se odjakživa nenáviděli, hlavními aktéry celé šarvátky však byla dvě jiná, možná trochu překvapivá jména. Radek Faksa a Mike Smith. Vše totiž začalo seknutím českého legionáře do výstroje kanadského gólmana, ten si to samozřejmě nenechal líbit. A ačkoli vypadá spíše jako zpěvák nějaké britpopové kapely, po svých soupeřích šel dost tvrdě a chvíli to i vypadalo, že si to s Faksou rozdá na férovku. Nakonec k tomu nedošlo, což je vskutku škoda. A tak musíme vzpomínat na ten moment, kdy Václav Varaďa zahodil rukavice s Johnem Grahamem.

 

23. prosince

Miles Wood (New Jersey Devils) vs Steve Oleksy (Pittsburgh Penguins)

Může tohle být bitka roku? Jak už je zvykem, dva poměrně neznámí hráči na hraně NHL do sebe šli, co jim síly stačily. Nádherné toe-to-toe sice skončilo trošku rychleji, než by se nám líbilo, ale i tak, v této kruté době bez násilí v hokeji můžeme být s výkonem obou válečníků spokojení.

 

Matt Hendricks (Edmonton Oilers) vs Brenden Dillon (San Jose Sharks)

Velký obránce Sharks Dillon sice původně chtěl bitku s čertem Zackem Kassianem (ten nakonec později v zápase vyzval Micheala Haleyho, ale jim se rvačka moc nepovedla), nakonec však musel čelit zkušenějšímu Hendricksovi. Nevadí! Rodák z Vancouveru si poradil i s trošku šikovnějším gladiátorem.

 

22. prosince

Andy Andreoff (Los Angeles Kings) vs Austin Watson (Nashville Predators)

Poměrně zajímavá bitka u střídačky domácích skončila lépe pro hostujícího kohouta. Ten sice jen těsně, ale přeci vyhrál proti většímu, ale méně zkušenému soupeři.

 

Dale Weise (Philadelphia Flyers) vs Seth Helgeson (New Jersey Devils)

Mladý zadák Helgeson se celý večer poměřoval se zkušenějším útočníkem Weisem, až z toho musela vypuknou bitka. Na tu se určitě dívat dalo a vítězně z ní vyšel právě domácí bek, mezitím se však také strhla šarvátka před střídačkami, do které se aktivně zapojil také Radko Gudas. Ten si podal Verna Fiddlera, známého provokatéra, ale bohužel svým počínáním také zajistil přesilovku pro New Jersey.

 

20. prosince

Marcus Foligno (Buffalo Sabres) vs Shawn Thornton (Florida Panthers)

Lehce nadprůměrná bitka, ve které dravý mladík překvapil zkušeného veterána solidním výkonem a dokonce si odnesl vítězství. Těžko ale říci, zda si jí budeme pamatovat právě proto a nebo kvůli té rychlé úpravě vlasů při krátkém přerušení akce.

 

18. prosince

Cody McLeod (Colorado Avalanche) vs Chris Thorburn (Winnipeg Jets)

Bezesporu největší rivalita dvou bitkařů v celé lize. McLeod s Thorburnem se od přesunu Thrashers do Winnipegu utkali už posedmé, navíc pošesté v posledních dvou letech. Tahle bitka je navíc trochu speciální. Zatímco první dvě si mezi sebe rozdělili a na výhry to bylo 1:1, poté přišly čtyři remízy. Série pokračovala dál, jako by se snažili oba získat to chybějící druhé vítězství. V promrzlé Manitobě ho nakonec získal hostující válečník. Uvidíme, zda to znamená tečku za rivalitou nebo se budou oba opět snažit obnovit toto epické zápolení.

 

17. prosince

Luke Gazdic (New Jersey Devils) vs Chris Neil (Ottawa Senators)

Návrat bitkaře Luka Gazdice! Ve své první bitce po více než roce vyzval bývalý bijec Edmontonu hrající legendu Neila a oba se nám postarali o bitku, která bude kandidovat na tu nejlepší v sezoně. Víc takových!

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.