bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitky v play-off 2016

23. června 2016, 8:42

Redakce eSports.cz

23. května

Dmitrij Jaškin (St. Louis Blues) vs Roman Polák (San Jose Sharks)

Bitka dvou Čechů, to se moc často v NHL nevídá. Jaškin se za mořem naučil jak být správným hráčem do čtvrté lajny, kterého soupeři nenávidí. Své strategie, které mu vynesly místo v kádru Blues pro některá utkání play-off, používal samozřejmě i proti krajanovi a bývalému spoluhráči Polákovi, který patří mezi ty, jenž si nenechají nic moc líbit. Mladšímu rodákovi z ruského Omsku pak situaci vysvětlil neverbálně. Jaškinovi prakticky ani nedal šanci se bránit, což je možná škoda, možná dobře. Však oni si to nakonec tak jako tak vyříkají hezky česky a v národním dresu zase budou kamarádi. Doufejme. Jen je trochu škoda, že podobně Poláka nedávno napadl nováček z Edmontonu Darnell Nurse, což se zase nelíbilo ostravskému bekovi. Je ale fakt, že on sám alespoň měl pádný důvod, proč zakročit proti neférové hře poněkud rázněji.

 

21. května

Brenden Dillon (San Jose Sharks) vs Carl Gunnarsson (St. Louis Blues)

Za tříbrankového vedení na ledě soupeře by asi Blues neměli Žraloky moc provokovat, ale bohužel, tak nějak to patří k jejich identitě, a tak se ani v semifinále play-off nevyhnou stupidnějšímu chování. Nejvíce za to zaplatil Gunnarsson, kterého si v hromadnější rozmíšce vyhlídl ostrý zadák Dillon. Tak trošku si nerozuměli a na údery pěstí došlo ještě před shozením rukavic. Dvě čtyřky se do toho pustily a vše dopadlo podle očekávání, výhrou domácího válečníka. Dillon sice není úplně nejšikovnější zadák v bitkách, ale patří mezi ty nejsilnější v lize, na rozdíl od Gunnarssona, pro kterého to mohlo dopadnout daleko hůře.

 

3. května

Ryan Reaves (St. Louis Blues) vs Curtis McKenzie (Dallas Stars)

Stephen Johns od svého příchodu na jih z Chicaga udělal pokrok o nějakých 500 procent a během necelé sezony se z něj stal obránce, který dokáže zastavit téměř kohokoli v NHL. Dělá to navíc nádherně fyzicky a ještě k tomu ve správných momentech. Ve ztraceném zápase na ledě soupeře už nezbývá nic jiného, než si trošku zvednout sebevědomí a dát druhému celku vědět, že pokud chtějí vyhrát, bude to ještě chvilku bolet. V tu chvíli přichází na scénu i McKenzie, jenž samozřejmě reaguje na pokusy protivníků oplatit Johnsovi jeho tvrdý, nelegální zákrok několika krosčeky a dalšími údery. Mladšího spoluhráče přijíždí bránit, to stejné ale dělá i rozený bitkař Reaves, pro nějž pak není problém se mladíka z Dallasu ujmout, pár ranami ho absolutně porazit a ještě poslat celé střídačce Stars pusu na dobrou noc. Nádherná show, která sice Blues nevyhrála postup do dalšího kola, ale bezesporu pomohla.

 

22. dubna

T. J. Oshie (Washington Capitals) vs Brayden Schenn (Philadelphia Flyers)

Kdo by to byl čekal, že to bude právě Oshie, kdo se postaví Schennovi, který si toho v sérii chvilkami dovoloval až moc. Začátek bitky udělal skvěle, ale pak se ujal kormidla západokanadský harcovník s většími bitkařskými zkušenostmi a Oshie byl nakonec rád, že se to obešlo jen za cenu prohry před vlastním publikem.

 

15. dubna

Michael Blunden (Tampa Bay Lightning) vs Justin Abdelkader (Detroit Red Wings)

K hromadným bitkám tohle prostě patří, i když by tak nějak nemělo. Na Abdelkadera skočili Blunden se spoluhráčem, což není zas tak úplně fér a dělat by se to nemělo. Právě Blunden pak dostal docela tvrdou lekci od nejtvrdšího forvarda Wings, který mu vymaloval obličej, když ležel bezbranně na zemi. To samozřejmě zachází ještě dál za hranice kodexu a musí být potrestáno. Ne hloupými čísílky ve statistikách a ani tím, že ten hráč přijde o posledních 53 vteřin utkání. V dalším duelu Abdelkadera vyzval Brian Boyle, na férovou bitku už ale dost odvážný nebyl. Zčásti i kvůli tomu, že měl na ruce pásku, takže by další zápas nemohl hrát. Ta páska tam ale neměla co dělat, musel přeci vědět, že k nějaké bitce dojde. Časem ale dostane co proto.

 

14. dubna

Tom Wilson (Washington Capitals) vs Wayne Simmonds (Philadelphia Flyers)

Mezi Capitals a Flyers panuje už nějakou dobu pěkná rivalita a mezi těmito dvěma borci to platí zvlášť. Hned v prvním zápase série se rozhodli, že si začnou značkovat teritorium, což je jedině správně. Simmonds zároveň dokázal, že je trochu jinde než Wilson. Mladšího forvarda porazil a ještě je na ledě důležitějším hráčem pro svůj celek.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.