bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bizarní úvod finále. Pittsburgh je nejšťastnější tým na světě, říkal Melrose

30. května 2017, 12:50

Josef Potůček

Kopec smůly? Nikoliv. Predátoři si ve svém historicky prvním finálovém duelu vybrali rovnou horu smůly. Ostatně známý televizní moderátor Barry Melrose se po utkání nerozpakoval nazvat jejich soupeře tím nejšťastnějším týmem na světě.

Co se vlastně v Pittsburghu událo, že se o včerejším večeru hovoří jako o jedné z nejbizarnějších událostí stoleté historie NHL, to vše podtržené faktem, že se jednalo o finálový zápas?

Vše začalo neuznaným gólem P.K. Subbana zkraje první třetiny. Kontroverzní rozhodnutí o předchozí ofsajdové pozici, do které se měl vystavit Filip Forsberg, dalo utkání zcela jiný ráz. Takto šli do vedení naopak domácí po střele Jevgenije Malkina při hře ve dvojnásobné početní výhodě. Vedení po pár vteřinách navýšil Connor Sheary a zmar Preds ještě v úplném závěru dovršila vlastní branka obránce Mattiase Ekholma, který srazil nahození Nicka Bonina za bezmocného brankáře Rinneho.

A pak? Z hlediště na pittsburský led přilétl sumec a Nashville se vzepjal poprat se s nepřízní osudu, když ve druhé třetině vstřelil přesilovkový gól naděje, jehož autorem byl bek Ryan Ellis. Pekka Rinne přitom nemusel po první přestávce ani vyjít ze šatny, domácí se totiž nezmohli na jednu jedinou střelu. Nezmohli se ani v době, kdy dal Colton Sissons kontaktní branku a nevystřelili ani do momentu, kdy nováček Frederick Gaudreau euforicky vyrovnal na 3:3.

Jenže pak, 37 minut od poslední střely Tučňáků (ano správně, od gólu, který byl připsán Boninovi), se z ničeho nic prosadil do té doby naprosto neviditelný Jake Guetzel a 3 minuty 17 sekund před koncem třetího dějství prakticky celé střetnutí rozhodnul. Další zázrak se včerejšího večera v PPG Paints Arena však již nekonal. Bonino pouze skóre kosmeticky upravil střelou do prázdné brány. Pens tak k pěti zásahům postačilo pouhých dvanáct střel!

„Byl to podivný zápas. Hodně podivný,“ kabonil se Pekka Rinne. „Asi to byla ta nejneobyčejnější hra, která se kdy ve finále odehrála. Všichni jsme seděli zamlklí v kabině a přemýšleli, co to bylo sakra za zápas.“

A v podobném duchu se nechal slyšet i trenér Predators Peter Laviolette: „Výsledek zápasu je tak krutý, že krutější snad ani nemůže být.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.