bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blíží se Kovalčukův návrat do NHL? Jeho agent údajně navázal kontakt s několika kluby

30. května 2018, 16:30

Petr Sumbal

Návrat Ilji Kovalčuka znovu začíná být žhavým tématem. Ruský útočník uvažoval o comebacku za moře už loni, ale to se ještě nakonec rozhodl i kvůli vidině startu na olympijských hrách zůstat v ruské KHL. Nyní však vše opět začíná nasvědčovat tomu, že Kovalčuka budeme moci znovu sledovat v arénách v Severní Americe a Kanadě.

Ilja Kovalčuk si pomalu začíná připravovat půdu na svůj návrat do nejslavnější ligy světa. Začal tím, že si sehnal agenturu, která bude mít za úkol, nějaké to angažmá mu dohodit. S touto zprávou jako první přišel insider kanadského serveru TSN Darren Dreger, který na svém twitteru v úterý uvedl: „CAA Hockey (agentura, pozn. red.) bude mít v příštích týdnech napilno. Ilja Kovalčuk byl přidán do seznamu nechráněných volných hráčů, kde se nachází i John Taveres.“

Hned vzápětí Dreger přidal další tweet, ve kterém píše, že agentem, který bude Kovalčukovi místo v jednom z jednatřiceti týmů NHL shánět, bude JP Barry a údajně už si některá mužstva naťukl. Oficiálně by mohl Kovalčuk podepsat smlouvu až od 1. července, nicméně na podmínkách se může dohodnout klidně i dřív.

A jelikož je Kovalčukovi už 35 let a v NHL se naposledy objevil v sezóně 2012/13 v dresu New Jersey, je logické, že se bude snažit vyjednávat o co nejlepší smlouvě už nyní s předstihem. I v hokejově pokročilém věku by si Kovalčuk stále mohl najít v některém klubu místo, i když na žádné velké peníze spíš nedosáhne. To ale jeho motivací k návratu ani není.

Hokejově určitě stále bývalá hvězda Atlanty a New Jersey má co nabídnout. V KHL naposledy prožil v dresu SKA Petrohradu druhou nejlepší sezónu po svém útěku z NHL, když nasbíral 63 bodů (31+32). Na olympijských hrách v Pchjongčchangu se podílel sedmi body (5+2) na tažení ruských hokejistů za zlatými medailemi.

V případě, že Kovalčuka opravdu na zaoceánských kluzištích v příští sezóně uvidíme, bude zajímavé sledovat, s jakými ohlasy fanoušků se bude muset potýkat, protože když se rozhodl v roce 2013 „dezertovat“ do KHL, získal si řadu odpůrců.

První krůčky už ruská hvězda učinila, uvidíme, jak bude kauza Kovalčuk pokračovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.