bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blues mají políčeno na hráče Ottawy, opačným směrem by se mohl stěhovat i Sobotka

18. února 2018, 15:30

Vojtěch Balon

O přestavbě Ottawy se toho v posledních týdnech namluvilo ažaž, ona ostatně již začala výměnou Diona Phaneufa a Natea Thompsona do Los Angeles. Největší zájem ale budí produktivní útočníci Mike Hoffman a Derrick Brassard (na snímku), o něž prý projevilo zájem St. Louis.

Generální manažer Blues Doug Armstrong už se svého ottawského protějška Pierrea Doriona kontaktoval. Ačkoliv má jeden z elitních týmů Západní konference zájem o oba, chce přivést jen jednoho z dvojice Hoffman, Brassard. A podle zákulisních informací by se součástí protihodnoty mohli stát Patrik Berglund či český útočník Vladimír Sobotka.

Berglund v létě podstoupil operaci ramene, kvůli níž přišel o část této sezóny. Letos se mu obecně příliš nedaří, v 36 odehraných zápasech nasbíral jen 14 bodů. Vladimír Sobotka zatím odehrál všech 60 utkání Blues v sezóně, v nichž nasbíral 24 bodů. Třebíčský rodák ale nastupuje v prvních dvou formacích, a tak se od něj čekal trochu vyšší bodový příspěvek, někteří experti kritizují i pokles v jeho fyzické hře.

St. Louis momentálně drží první tzv. divokou kartu na postup do play-off v Západní konferenci a na nepostupové příčky má čtyřbodový náskok. Zájem o Hoffmana (16+23) a Brassarda (17+18) je logický, ofenzíva Bluesmanů je až dvacátá nejlepší v soutěži.

Co se stropové zátěže týče, oba forvardi jsou na tom prakticky identicky: Mike Hoffman bere 5,188 milionů dolarů ročně do roku 2020, Derrick Brassard pak rovných 5 milionů ročně do roku 2019. První jmenovaný by zvýšil konkurenci na křídle, druhý na centru, to nakonec bude rozhodovat o tom, na kterého z nich Armstrong políčí. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.