bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blues poslali Oshieho do Washingtonu. Tušil jsem, že se chystá výměna, prozradil Američan

3. července 2015, 7:00

Michal Sobotka

O jeho budoucnosti se dlouho spekulovalo, nyní je vyřešena. Útočník T.J. Oshie opouští St. Louis, kde stihl odehrát sedm sezon, a zamířil do Washingtonu, kam jej Blues vyměnili. „Už po draftu jsem věděl, že možnost trejdu tady existuje," tušil Američan.

Řeči jsou od toho, aby se vedly. O budoucnosti T.J. Oshieho se v médiích napsalo hodně. Při včerejším otevření trhu s volnými hráči však šlo na přetřes spíš jméno jeho tehdejšího spoluhráče Kevina Shattenkirka. Byl to však nakonec Oshie, jenž změnil působiště. Ve čtvrtek jej generální manažer Doug Armstrong přesunul do Washingtonu za útočníka Troye Brouwera, talentovaného brankáře Phoenixe Copleyho a 3. kolo draftu 2016.

„Oshie je výborný bruslař s mnoha technickými dovednostmi,“ ocenil přednosti své nejnovější posily generální manažer Capitals Brian MacLellan. Oshie stihl zanechat u Blues výraznou stopu. V týmu, který jej draftoval v roce 2005 v prvním kole, sehrál 443 zápasů. Posbíral v nich slušných 310 bodů (110+200). „Vyhýbají se mu výkyvy formy. Věříme, že vhodně doplní náš kádr a pomůže nám jít za naším společným cílem,“ dodal MacLellan.

Sám Oshie už očekával, že se vrátí zpět do St. Louis. O možné změně působiště však tušil. „Už na draftu jsem věděl, že zde existuje možnost výměny,“ prozradil. Po uplynutí několika dnů však na tuto variantu zapomněl. „Proto jsem byl trochu v šoku, když mi Doug Armstrong (GM Blues) volal. Po pár minutách jsem se ale začal těšit na další kapitolu mé kariéry,“ uvedl.

Brouwer přinese zkušenosti s play-off

Šikovnému forvardovi fanoušci Blues vyčítali snad jen mizernou produktivitu v play-off. Oshie v této části sezony sehrál 30 zápasů a na kontě má jen 9 bodů (5+4). V tomto směru by se měl stát vítaným přírůstkem Troy Brouwer, držitel Stanley Cupu z roku 2010 s Chicagem. „On je klasický silový útočník, který pravidelně střílí dvacet branek za sezonu. Přesně pasuje do stylu, jakým se chceme prezentovat,“ těšilo generálního manažera Blues Douga Armstronga.

„Jsme rádi, že jsme Troye získali, ale samozřejmě se nejednalo o snadné rozhodnutí. T.J. s námi byl dlouhou dobu a bylo těžké rozloučit se s ním,“ popisoval Armstrong průběh výměny.

Zatímco Oshie měl alespoň tušení o své výměně, Brouwera tento krok nachytal v nedbalkách. „Jako hráč s tím ale musíte počítat. Beru to tak, že se přidávám ke skvělé organizaci, na kterou jsem slyšel jenom chválu,“ sdělil Troy Brouwer. Ten bude mít v Missouri jediný úkol – společně s Jordanem Caronem přivést ambiciózní celek ke Stanley Cupu. Pouze tito dva zmiňovaní hráči z klubu totiž ví, jaký je to pocit, když jste v nejlepším týmu sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.