bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blues se musejí obejít bez Bouwmeestera. Zkušeného beka nepustí do hry zranění boku

6. března 2018, 16:40

Matyáš Krahulík

Smutná zpráva včera dorazila z tábora St. Louis. Čtyřiatřicetiletý obránce Jay Bouwmeester si poranil levý bok a bude svému týmu chybět až do konce této sezóny. Bývalý hráč Calgary či Floridy tak svému mužstvu nepomůže v boji o play off, který jeho spoluhráči v těchto dnech svádějí.

Bouwmeester přitom rozhodně nepatří k hráčům, kteří na marodce pobývají často. Kanadský obránce je zvyklý na velké porce zápasů a mnohokrát se mu dokonce podařilo nastoupit do všech 82 utkání, které sezóna NHL obsahuje. Mezi roky 2004 a 2014 se mu navíc povedlo odehrát bez jediné pauzy 737 zápasů v základní části, což je jedna z nejdelších sérií v historii.

Letošní ročník je ale výjimkou. Bouwmeester v něm stihl odehrát pouhých 35 zápasů a do dalších už nenastoupí. Blues totiž včera oznámili, že si z utkání s Dallasem odnesl zranění levého boku, které jej v této sezóně do hry již nepustí. Pro zkušeného veterána je to velmi špatná zpráva, protože jeho kolegové nyní svádějí těžký souboj o postupové příčky, ve kterém by jeho pomoc rozhodně uvítali.

Bouwmeester toho ve své kariéře prožil opravdu mnoho. V NHL nastoupil již do 1106 zápasů v základní části a důležitou roli hrál i v kanadském národním týmu. S ním vybojoval v letech 2003 a 2004 zlatou medaili na mistrovství světa, v letech 2004 a 2016 mu pomohl k vítězství na Světovém poháru a v roce 2014 přidal do své sbírky i zlato z olympiády. To znamená, že pokud se mu podaří vyhrát ještě Stanley Cup, stane se členem Triple Gold Clubu.

Kromě toho se může Bouwmeester pochlubit i několika individuálními úspěchy. Ve své první sezóně v NHL byl jmenován do All-Star týmu nováčků a v letech 2007 a 2009 se zúčastnil utkání hvězd. Skvěle mu vyšlo i MS 2003 ve Finsku, kde jej vyhlásili nejlepším obráncem celého turnaje. Bezesporu ho tedy můžeme považovat za jednoho z nejlepších beků své generace.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.