bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bobrovskij baží po další nule, McDavid vyzve Crosbyho. Vzchopí se Florida?

10. března 2017, 19:00

David Jahoda

Sledovat pět zápasů, které se v NHL odehraná v noci z pátku na sobotu, se rozhodně vyplatí. V zápase Columbusu s Buffalem bude ruský brankář Jackets usilovat o svou čtvrtou nulu v řadě. Detroit po návratu na svůj led zase bude chtít utnout sérii porážek, proti němu ale bude stát gigant ze Chicaga. Zajímavé bude sledovat, zda se proti Minnesotě vzchopí Florida. St. Louis se pokusí proti Anaheimu navýšit náskok na poslední postupové příčce a v Edmontonu se těší na souboj dvou nejproduktivnějších mužů soutěže!

1:00 Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres

Columbus svými výkony v této sezoně doslova šokuje. Po 65 zápasech zisk 90 bodů a druhé místo ve Východní konferenci s jen pětibodovou ztrátou na Washington, nejlepší celek soutěže. Blue Jackets si pořád drží konstantní výkonnost, proti Buffalu se budou snažit připsat třetí výhru za sebou. Ale hlavně... brankář Sergej Bobrovskij zaútočí na čtvrté čisté konto v řadě (více ZDE). Zatímco Columbus už se pomalu může těšit na play off, to Buffalu se tato vidina čím dál víc vzdaluje. Sabres prohráli třikrát po sobě, z předešlýc osmi duelů navíc vytěžili jen jedno vítězství. Aktuálně jim na play off chybí devět bodů.

1:30 Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks

Čtvrt století Red Wings ve vyřazovacích bojích nechyběli. V to, že se však neskutečná série prodlouží, snad nevěří ani ti nejzarytější fanoušci Detroitu. Jinými slovy... co se týká postavení, není na Východě horšího týmu. Red Wings na play off ztrácí propastných 14 bodů, navíc prohráli čtyřikrát za sebou. Nyní se po čtyřech venkovních duelech vrací na svůj led, kde se budou snažit zlomit neúspěchy z posledních dní. Proti sobě však bude mít jednoho z nejtěžších soků – Chicago. Hawks jsou na druhém místě Západní konference, z posledních 14 utkání padli jen dvakrát! Naposledy proti Ducks (0:1).

1:30 Florida Panthers – Minnesota Wild

Ještě pár týdnů zpátky se zdálo, že by v kabině Panthers mohla zase zavládnout pohoda. Florida byla stoprocentní na pětizápasovém tripu a ocitla se zpět v postupové osmičce. Pak se ale zase něco pokazilo. Od té doby dokázali Jágr a spol. zvítězit jen jednou v sedmi duelech, ztráta na osmé místo tak najednou opět narostla. Nyní činí šest bodů. Při pokusu po třech prohrách znovu vyhrát to ale nebudou mít Panteři lehké, na jejich led totiž zavítá nejlepší tým Západu, Minnesota. Ta ovšem navzdory svému dobrému postavení poslední dvě střetnutí ztratila. Nestačila na St. Louis, o dva dny později padla s Tampou. 

2:00 St. Louis Blues – Anaheim Ducks

Vloni skončili těsně před branami finále Stanley Cupu, letos se zřejmě budou o samotný postup do vyřazovacích bojů třást až do posledního utkání. O kom je řeč? O St. Louis Blues. Poslední týdny je to s Bluesmany jako na houpačce. Po šesti výhrách za sebou, přišlo pět proher bez zisku byť jen jednoho bodu. Předešlá dvě utkání proti Coloradu a Minnesotě ale Blues zvládli, proto se s náskokem jednoho bodu na LA drží v postupové osmičce. To Anaheim se pohybuje v klidnějších vodách, aktuálně mu patří čtvrtá pozice. Od 8. února střídali Ducks výhru s prohrou, až teď naposledy uspěli dvakrát v řadě. 

3:00 Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 

Pětizápasovou nabídku uzavře možná nejatraktivnější ze všech duelů. Proti sobě se utkají mužstva Edmontonu Oilers a Pittsburghu Penguins, chcete-li Connor McDavid vs. Sidney Crosby. A ještě jinak... střet dvou nejproduktivnějších hráčů této sezony NHL. McDavid má na svém kontě 74 bodů, Crosby stejně jako další čtyři hráči 70, díky většímu počtu branek je však na druhém místě. Oba celky míří jasně do play off. Oilers je na pátém místě Západní konference náskokem osmi bodů na devátou příčku, Penguins jsou na Východě třetí. Pens na ledě Olejářů budou útočit na čtvrtou výhru za sebou. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.