bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bobrovskij proti Bostonu? Výsměch i ovace ve stoje

22. listopadu 2014, 16:00

Martin Zíta

Jeden hloupý gól a ve zbytku zápasu se můžete přetrhnout, stejně to k ničemu nebude. Tak to většinou bývá. Gólman může předvést sebelepší výkon, načež podcení jednu střelu a může si být jistý, že právě o tom budou všichni mluvit. Přesně to zažívá po nočním utkání s Bostonem Sergej Bobrovskij z Columbusu.

Běžela druhá minuta třetí třetiny a Blue Jackets drželi na domácím ledě nadějné vedení 2:0 nad Bostonem. Kdekdo si jistě už pomyslel, že se v Ohiu začíná blýskat na lepší časy. Výhry nad Philadelphií a San Jose dodaly týmu sebevědomí a zdálo se, že ani středeční výprask od Detroitu s psychikou hráčů nezamával.

Ovšem stačila jedna nepozornost a zápas se začal ubírat zcela opačným směrem. Bruins zrovna střídali a Dennis Seidenberg v podstatě neměl možnost založit kloudnou akci. Mezi červenou a útočnou modrou čárou tak napřáhl a poslal kotouč na Bobrovského. "Třeba z toho bude alespoň vhazování v útočném pásmu," mohli si myslet Medvědi.

Vhazování z toho bylo, ale na středovém kruhu. Ruský brankář totiž střelu německého zadáka jednoznačně podcenil a nízko letící kotouč propadl až do branky. Bruins se dostali na rozdíl jediné branky a zahájili obrat, v 52. minutě už vedli 3:2.

Šestadvacetiletý gólman nakonec mohl spoluhráčům děkovat, jeho hrubku alespoň částečně napravili v třiapadesáté minutě, kdy se o vyrovnání postaral obránce Jack Johnson. Rodákovi z Novokuzněcku se tak naskytla příležitost zachránit si kůži v samostatných nájezdech.

A v nich potvrdil, že je považován za jednoho z nejlepších brankářů současnosti právem. Celých šest sérií držel svůj tým nad vodou, až v sedmé jej pokořil krajan Chochlačjov, který rozhodl o výhře Bruins. Ten mimochodem naskočil do sestavy jako náhrada za indisponovaného Davida Krejčího. Respekt si zpět vydobyl zejména při zastavení pokusu Louiho Erikssona.

Švéd se rozjel ve zmiňované šesté sérii a vytasil se s kličkou, kterou proslavil jeho krajan Peter Forsberg. Na Bobrovského si ale nepřišel, ten zůstal na nohou a v momentě, kdy už to vypadalo, že ho Eriksson nachytal, vykopl kotouč špičkou brusle.

Ani tento zákrok ho ale v očích hokejových fanoušků zcela nevykoupí, stejně tak 38 úspěšných zákroků. Ještě nějaký den si prostě musí zvyknout na to, že bude „ten, co dostal gól ze středního pásma“.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.