bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boeserův podpis se protáhl z rodinných důvodů. Ve Vancouveru chce zůstat dlouho

22. září 2019, 11:30

Martin Schwarz

Některá zpoždění jsou odpustitelná. Mezi ně patří také zdržení v případě podpisu smlouvy útočníka Brocka Boesera. Zatímco většina omezeně volných hráčů protáhla či protahuje vyjednávání kvůli nespokojenosti s nabídnutými podmínkami, klíčový hráč Vancouver Canucks otálel zejména z rodinných důvodů. Teď už má však nový kontrakt v kapse a je připraven pomoci Kosatkám do play-off, na které čekají několik let.

Na rozdíl od jiných mladíků (Patrik Laine, Mikko Rantanen či Brayden Boint), kteří se vzhledem k nepodepsané smlouvě nezapojili do přípravných kempů svých týmů a předem věděli, že budou trénovat jinde, Brock Boeser chtěl proces urychlit. Toužil být hned od prvního dne přípravy se spoluhráči a ladit formu na úvodní buly nového ročníku. Jenže hokej musel v létě aspoň na chvíli stranou stranou.

Dvaadvacetiletý talent nedávno novinářům prozradil, že důvodem průtahů s podpisem (dohodu s Canucks upekl až na začátku tohoto týdne) byly rodinné problémy. Konkrétně zdravotní stav Boeserova osmapadesátiletého otce. Ten měl potíže s krevními sraženinami ohrožujícími funkci srdce. 

„Ještě teď mě z toho docela mrazí,“ neskrýval emoce autor 26 gólů z minulé základní části. „Bylo to pro mou rodinu těžké období, naštěstí už je táta v lepším stavu. Hodně pro mě znamenalo, že jsem s ním mohl být a podporovat ho, dodalo mi klid na duši, že jej mohu vidět každý den,“ pokračoval Brock Boeser. Jeho táta Duke má od roku 2010 diagnostikovanou Parkinsonovu chorobu a poslední dva roky zápasil s rakovinou plic, která souvisí i s jeho současnými potížemi.

Navzdory osobním nepříjemnostem Američan situaci zvládl, přestože s mírným zpožděním. „Popravdě jsem věřil, že stihnu začátek přípravného kempu, takže mě trošku překvapilo, jak se to natáhlo“ svěřil se. „Všichni se shodli, že by bylo dobré, abych kemp absolvoval a připravoval se společně s ostatními. Loni touto dobou mi finální přípravu zkomplikovalo doléčování zranění zad a měl jsem docela pomalý rozjezd, takže tentokrát nechci nic podcenit.“

Neplánuji prchnout

Že by ale pozdější připojení k týmu mělo rodáka z Minnesoty omezit? Velmi pravděpodobně ne. Od jara až doposud poctivě trénoval a ladil kondici, zaostávat po fyzické stránce za ostatními tedy nebude. Omezovat by jej neměly ani loňské problémy s třísly, kvůli nimž vynechal třináct duelů sezony 2018/2019. 

„Vypadá silný a připravený, úplně stejně jako v předchozích dvou letech,“ chválil Boesera hlavní trenér Vancouveru Travis Green. „Na první pohledu usuzuji, že je z dosavadního působení v nejlepší předsezonní formě, už jsme spolu také mluvili a vypadá v pohodě.“

Brock Boeser před pár dny Vancouveru kývl na tříletou smlouvu ve výši 17,625 milionů dolarů, která mu vynese 5,875 milionů ročně. Vzhledem k tomu, že patří mezi trojici nejdůležitějších borců v útoku Kosatek a druhý rok po sobě – navzdory zraněním – překlenul hranici padesáti kanadských bodů, lze kontrakt považovat za výhodný především pro kanadskou organizaci. Pro Boesera bude klíčové, aby konečně zůstal celou základní část zdravý a ukázal, že dokáže počet branek a nahrávek ještě navýšit (loni měl v 69 utkáních bilanci 26+30).

„Vancouver miluji. Neplánuji tady hrát následující tři roky a pak odtud prchnout, rád bych u Canucks zůstal tak dlouho, jak to jen bude možné. Mám rád město, klub i fanoušky, takže doufám, že následně podepíšu dlouhodobou smlouvu,“ uzavřel Boeser.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.