bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bohatá sobotní noc nabídne bitvu o Pensylvánii či floridské derby

1. prosince 2018, 18:45

Matyáš Krahulík , Jan Šlapáček

V sobotu je program NHL tradičně velmi nabitý a dnešek v tomto ohledu není výjimkou. Již od 22:00 se můžeme těšit na zápas Vancouveru s Dallasem, který budou během noci následovat další zajímavá utkání. Uvidíme například pikantní souboj Pittsburghu s Philadelphií, floridské derby mezi Tampou a Floridou či tradiční duel Bostonu s Detroitem.

19:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks

Ottawa v posledních zápasech chytila solidní formu a má na svém kontě dvě vítězství v řadě. Celkem tým v šestadvaceti odehraných zápasech posbíral jedenáct vítězství a hraje možná i lépe, než se před ročníkem očekávalo. Vyhrát budou chtít Senators i dnes, motivaci k tomu budou mít velkou.

San Jose Sharks. Favorit na zisk Stanleyova poháru se zatím trošku trápí, i když se pochopitelně drží na předních příčkách tabulky. Z šestadvaceti zápasů vyhráli Sharks dvanáctkrát a drží se na třetím místě Pacifické divize.

Hodně za očekáváním zůstává hlavně Erik Karlsson, kterému se zatím v novém působišti nedaří a není tím hvězdným bekem, jakým byl během působení v Ottawě. Přijde třeba právě dnes zlom v jeho výkonech a nakopne se?

22:00 Vancouver Canucks – Dallas Stars

Vancouver hraje v letošní sezóně poprvé od roku 2000 bez dvojčat Sedinových v sestavě a příliš mnoho se od něj neočekává. Tomu odpovídá i současná forma Canucks, kteří z posledních deseti utkání vyválčili pouze jediné vítězství a v Pacifické divizi jsou na šestém místě. Může je ale těšit fakt, že jim v útoku zřejmě roste budoucí superhvězda. Nováček Elias Pettersson si drží průměr jednoho bodu na zápas a patří k největším kandidátům na zisk Calder Trophy.

Dallas je na tom o trochu lépe, ale k ideálu má jeho hra také poměrně daleko. Stars, kterým patří druhá divoká karta v Západní konferenci, se potřebují zlepšit především ve venkovních zápasech. Ze čtrnácti pokusů totiž na ledě soupeře zvítězili jen pětkrát. 

Očekávaní brankáři: Jacob Markström – Ben Bishop

1:00 Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs

Minnesota v první čtvrtině nového ročníku navázala na své loňské výkony, a i nadále hraje velmi solidně. Prohrála sice poslední dvě utkání, ale v tabulce Západní konference si příliš nepohoršila a zůstává na šestém místě. Wild zatím vynikají hlavně při hře v oslabení. Dosud ubránili téměř 85 % přesilovek soupeřů, což je třetí nejlepší úspěšnost v NHL.

Fanoušci Toronta dnes budou napjatě sledovat nejen zakončení ságy okolo Williama Nylandera, ale také další zápas svého oblíbeného týmu. Maple Leafs i bez jedné ze svých hvězd hrají velmi dobře a na Východě jsou čtvrtí. Trochu překvapivé je, že jim kromě útoku velmi dobře šlape také defenziva. Dokonce se mohou pochlubit třetím nejnižším průměrem inkasovaných gólů na zápas.

Očekávaní brankáři: Devan Dubnyk – Frederik Andersen

1:00 Boston Bruins – Detroit Red Wings

Boston má v této sezóně velkou smůlu na zranění klíčových hráčů. Mimo hru se ocitly i takové opory jako Patrice Bergeron, Charlie McAvoy či kapitán Zdeno Chára. I bez těchto hráčů ale Bruins nehrají vůbec špatně a v tabulce silné Atlantické divize se drží na solidním čtvrtém místě. Velký podíl na tom má český kanonýr David Pastrňák, který je s 19 góly třetím nejlepším střelcem celé ligy.

Red Wings se během listopadu oklepali z příšerného vstupu do sezóny a začali sbírat body daleko častěji. V tabulce si ale příliš výrazně nepolepšili a usadili se na dvanácté příčce v konferenci. Jedním z tahounů Detroitu se v poslední době stal snědý útočník Andreas Athanasiou, jenž má na svém kontě již 11 gólů a vede týmovou tabulku střelců.

Očekávaní brankáři: Tuukka Rask – Jimmy Howard

1:00 Montreal Canadiens – New York Rangers

Montreal, který na začátku sezóny patřil k příjemným překvapením, se v nedávných zápasech tak trochu zasekl a body na jeho konto začaly přibývat výrazně pomaleji. Habs za sebou v tuto chvíli táhnou nepříjemnou sérii pěti porážek v řadě, kterou by rozhodně chtěli co nejrychleji ukončit. Pokud by se jim dnes podařilo zvítězit, mohli by se vrátit na pozici jedné z divokých karet.

Proti však budou Rangers, kteří právě druhou divokou kartu drží ve svých rukou a na Montreal mají náskok jediného bodu. K zisku důležitých bodů by jim určitě rád pomohl český mladík Filip Chytil, jehož bychom měli vídat ve druhé formaci a při přesilovce. Rodák z Kroměříže se během listopadu prosadil v pěti zápasech po sobě, ale od té doby již neskóroval.

Očekávaní brankáři: Carey Price – Alexandar Georgiev

1:00 Florida Panthers – Tampa Bay Lightning

Panthers by se v této sezóně chtěli po třech letech vrátit do play off, ale podle dosavadních výsledků se nezdá, že by se jim to mělo povést. Ve 24 zápasech nasbírali jen polovinu možného počtu bodů a na Východě jsou až čtrnáctí. Panterům to skřípe hlavně v defenzivě. V průměru totiž inkasují tři a půl gólu na zápas a v této statistice jsou čtvrtým nejhorším týmem v NHL.

Druhý tým ze státu Florida je na tom výrazně lépe, a i letos má ambice dojít v play off velmi daleko. Lightning v tuto chvíli s 37 body vedou celou ligu a jejich útok je pro soupeře postrachem. Největší podíl na tom mají Nikita Kučerov a Brayden Point, kteří v součtu nasbírali již neuvěřitelných 68 bodů a patří k nejúdernějším dvojicím v NHL.

Očekávaní brankáři: James Reimer – Louis Domingue

1:00 New Jersey Devils – Winnipeg Jets

Devils se po loňské účasti v play off vrátili zpátky tam, kde zakončili sezónu 2016/17, tedy na poslední místo ve Východní konferenci. Ďáblové prohráli poslední čtyři utkání, v součtu v nich inkasovali 19 branek a na druhou divokou kartu nabrali již šestibodovou ztrátu. Jedním z mála hráčů New Jersey, kteří i tak snesou přísnější měřítka, je loňský vítěz Hart Trophy Taylor Hall, jenž i letos sbírá v průměru více než bod na zápas.

To Winnipeg je s dosavadním průběhem nového ročníku výrazně spokojenější. Jets patří v ofenzivě k nejobávanějším týmům v NHL a v pořadí Západní konference jim patří páté místo. Ve velké pohodě hraje kromě jiných i Patrik Laine, který nedávno zasypal branku St. Louis neuvěřitelnými pěti góly a s 21 přesnými zásahy vede závod o Maurice Richard Trophy.

Očekávaní brankáři: Keith Kinkaid – Laurent Brossoit 

1:00 New York Islanders – Columbus Blues Jackets

Ostrované sice v létě přišli o svou největší hvězdu Johna Tavarese, ale na jejich výkonech se to dosud nepodepsalo. Zatímco loňský ročník zakončili na jedenáctém místě ve Východní konferenci, letos jsou zatím devátí a v případě výhry se mohou dostat i na sedmé místo. Zapracovat by však měli na přesilových hrách, kterých zatím proměnili jen 16 %.

Columbus v minulé sezóně proklouzl do play off o pouhý jeden bod, takže letos by se rozhodně chtěl do vyřazovacích bojů probojovat s pohodlnějším náskokem. V současnosti Blue Jackets okupují druhé místo v Metropolitní divizi a pokud dnes zvítězí, dostanou se před Washington na první místo. Pomoci by jim k tomu mohla jejich ofenziva, která patří k nejlepším v celé soutěži.

Očekávaní brankáři: Thomas Greiss – Sergej Bobrovskij

1:00 Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

Letošní první bitva o Pensylvánii nezastihla ani jednoho z odvěkých rivalů v příliš dobré formě. Pittsburgh, který byl v předchozích sezónách zvyklý na velké úspěchy, prohrál šest z posledních deseti utkání a na Východě je až jedenáctý. Penguins jsou poměrně produktivní, avšak nedaří se jim v defenzivě. V počtu inkasovaných gólů na zápas jsou mezi deseti nejhoršími týmy v lize.

Flyers jsou na tom ještě daleko hůře. Ve Východní konferenci jim s 22 body náleží poslední místo, což neustálo hned několik funkcionářů. Skončit musel generální manažer Ron Hextall, jeho asistent Chris Pryor či asistent trenéra Gord Murphy. Trenér Dave Hakstol si svou pozici zatím udržel, i přesto, že je již dlouhou dobu pod tlakem veřejnosti.

Očekávaní brankáři: Casey DeSmith – Anthony Stolarz

2:00 Arizona Coyotes – St. Louis Blues

Arizona v posledních několika letech téměř neustále prováděla velké změny, ale k lepším výsledkům jí to zatím stále nepomohlo. Coyotes, kteří byli v play off naposledy v roce 2012, jsou na dvanáctém místě v Západní konferenci a na účast ve vyřazovacích bojích ztrácejí pět bodů. Zatím však není důvod k panice, jelikož mají odehráno teprve 24 zápasů a na většinu týmů nad sebou mají 1 až 4 utkání k dobru.

Blues patří k největším zklamáním dosavadního průběhu sezóny. V konferenční tabulce jim patří předposlední místo stejně jako v pořadí celé soutěže. Jedním z mála pozitiv v týmu St. Louis jsou výkony Ryana O'Reillyho, který přišel před sezónou z Buffala a stal se ve svém novém týmu ofenzivním lídrem. Během 24 zápasů nakupil skvělých 27 bodů (12+15).

Očekávaní brankáři: Adin Hill – Jake Allen 

2:00 Nashville Predators – Chicago Blackhawks

Nashville loni získal Prezidentovu trofej a v nové sezóně má, jak se zdá, podobně velké ambice. I přes porážky z posledních dvou zápasů Predators kralují Západní konferenci a na svém účtu mají skvělých 35 bodů. Preds vynikají především v obranné činnosti. Průměrně inkasují jen 2,4 gólů na zápas a v tomto ohledu jsou druhým nejlepším týmem v lize.

Jejich divizní rival naopak může jen nostalgicky vzpomínat na doby nedávno minulé. Chicago se stejně jako v minulé sezóně trápí a na Západě mu patří třináctá příčka. Špatnou formu Blackhawks dokonce neustál trenér Joel Quenneville, který byl bez ohledu na tři vyhrané Stanley Cupy za svého místa vyhozen.

Očekávaní brankáři: Pekka Rinne – Corey Crawford

4:00 Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights

Oilers se stále nemohou zbavit nálepky týmu, který stojí na výkonech jednoho hráče. I přesto, že jejich kapitán Connor McDavid i letos patří k nejproduktivnějším hráčům v NHL, výsledky Olejářů se nijak výrazně nezlepšily. V současnosti jim patří desáté místo v Západní konferenci, přičemž na druhou divokou kartu ztrácejí tři body.

Vegas, které loni z pozice podceňovaného nováčka překvapilo celý hokejový svět, nevstoupilo do sezóny ideálně, ale v poslední době se dostalo do velmi dobré formy. Zlatí rytíři vyhráli již pět utkání za sebou a pokud by dnes svou sérii prodloužili, mohli by se vyhoupnout na pozici jedné z divokých karet.

Očekávaní brankáři: Mikko Koskinen – Marc-André Fleury

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.