bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bohatý program pro evropského diváka, dvanáct týmů začne ještě před půlnocí

14. října 2019, 18:30

Ondřej Mach

Netradiční rozvrh má dnešní hrací den National Hockey League. Dohromady šest utkání odstartuje ve velmi příznivý čas pro evropského diváka, pouze souboj Chicaga s Edmontonem začne až po půlnoci.

19:00 Boston Bruins - Anaheim Ducks

BOS: 2. místo v Atlantické divizi (8 bodů)

ANA: 2. místo v Pacifické divizi (8 bodů)

Bruins se snaží zapomenout na smutek z loňského prohraného finále a prozatím se jim to daří. Z čtyřzápasového tripu přivezli slušných šest bodů a v sobotu zvládli i domácí premiéru proti Devils. Do provozní teploty se už dostal i český útočník David Pastrňák, který bodoval třikrát za sebou a v týmové produktivitě mu patří druhá příčka.

Anaheim má po minulé sezoně co napravovat a dosud si vede nad očekávání. Kačeři padli pouze na ledě silného Pittsburghu, ve zbylých čtyřech kláních slavili vítězství. Tým tradičně spoléhá na obranu podpořenou skvělým Johnem Gibsonem, jenž patří mezi brankářskou špičku NHL.

19:00 New Jersey Devils - Florida Panthers

NJD: 8. místo v Metropolitní divizi (2 body)

FLA: 7. místo v Atlantické divizi (4 body)

Ďáblové během letní přestávky mohutně posilovali, výsledky tomu však zatím neodpovídají. Jediné dva body získali po nájezdových prohrách s Jets a Oilers a krčí se na posledním místě Metropolitní divize. Duelem proti Floridě startuje mužstvo trenéra Hynese dlouhou sérii domácích zápasů.

Podobně jsou na tom Panteři, kteří kýženou výhru vyválčili pouze proti našlapané Tampě. V posledních třech utkáních pokaždé prohráli, proti Islanders a Sabres brali alespoň bod. Někdejší formu zatím hledá Sergej Bobrovský, gólmanská hvězda a největší letní posila.

19:00 New York Islanders - St. Louis Blues

NYI: 7. místo v Metropolitní divizi (4 body)

STL: 3. místo v Centrální divizi (7 bodů)

Ostrované loni překvapili celou NHL a podle mnoha expertů by je letos mohl čekat velký propad. Družina Barryho Trotze vyzrála jen na Winnipeg a Floridu, ve zbývajících utkáních ale měla poměrně těžký los. Proti Blues se týmu daří, Islanders vyhráli poslední tři duely.

Málokdo věří, že St. Louis dokáže zopakovat loňský neuvěřitelný úspěch. Na druhou stranu, už se naplnily i méně pravděpodobné scénáře. Obhájcům Stanley Cupu to zatím poměrně šlape, prohru po základní hrací době okusili až v sobotu proti Montrealu.

19:00 Ottawa Senators - Minnesota Wild

OTT: 8. místo v Atlantické divizi (2 body)

MIN: 7. místo v Centrální divizi (0 bodů)

Bitvu dvou tápajících celků uvidí diváci v Ottawě. Domácí pokračují v náročné přestavbě, do ročníku vstoupili třemi porážkami v řadě. V sobotu ale doma velmi nečekaně porazili silnou Tampu. Najdou recept i na Minnesotu?

Wild patří mezi poslední tři mužstva, která v sezoně 2019/20 čekají na vítěznou radost. Na Ottawu ale svěřenci trenéra Boudreaua umí, od dubna 2016 jí nepodlehli. Minnesota večerním kláním začíná třízápasový kanadský trip.

19:00 Buffalo Sabres - Dallas Stars

BUF: 1. místo v Atlantické divizi (9 bodů)

DAL: 5. místo v Centrální divizi (3 body)

Sabres se vyhřívají na prvním místě Atlantické divize a dávají vzpomenout na loňské úspěšné časy. Jistě se ale chtějí vyhnout následnému výpadku. Mančaft táhnou hvězdní Jack Eichel a Rasmus Dahlin, velký potenciál má i mladý útočník Victor Olofsson.

Dallas se stále nedokázal dostat do tempa, na kontě má tři body a jedinou výhru. Texaský celek začíná dlouhý trip po východě USA a nutně by potřeboval vyhrát. A kdy jindy bodovat, než proti oblíbenému soupeři, se kterým Stars neprohráli pětkrát v řadě.

19:00 Washington Capitals - Colorado Avalanche

WSH: 3. místo v Metropolitní divizi (8 bodů)

COL: 1. místo v Centrální divizi (8 bodů)

Šlágr pondělního večera se odehraje v hlavním městě USA. Capitals v sobotu proti Dallasu přerušili sérii tří porážek a na výhru budou chtít určitě navázat i s Coloradem. Na posledním vítězství se asistencí podílel i český forvard Jakub Vrána, přidá proti Avalanche další body?

Colorado se v dosavadním průběhu soutěže řadí mezi neporažené týmy. Sobotní vítězství navíc muselo potěšit i české fanoušky: Pavel Francouz totiž odchytal celé utkání a zapsal 34 zákroků. Avalanche jsou na čele našlapané Centrální divize, následující dva týdny stráví na východě, kde změří síly s dalšími pěti mužstvy.

2:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers

CHI: 6. místo v Centrální divizi (1 bod)

EDM: 1. místo v Pacifické divizi (10 bodů)

Blackhawks mají odehrané pouze tři zápasy, z nichž vytěžili jediný bodík. Po týdenní pauze způsobené Global Series se Chicago představilo na domácím ledě proti Sharks a český útočník Dominik Kubalík zaznamenal při porážce 4:5 první gól v nejprestižnější hokejové lize světa. V sobotu po nájezdech nestačilo na Winnipeg.

Tým vedený kapitánem McDavidem stále nenašel přemožitele, a to ani po třízápasovém tripu na východ. Ztracenou formu v dresu Olejářů zřejmě nalezl James Neal, jenž je se sedmi brankami nejlepším střelcem NHL. Bude se Edmontonu dařit i nadále?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.