bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boje o play-off začínají gradovat. Důležité zápasy čekají Columbus, Pittsburgh či Arizonu

12. března 2019, 19:32

Jan Vojkůvka

Do konce základní části zbývá už jen necelý měsíc, některé týmy už překonaly hranici 70 odehraných zápasů a liga se pomalu chystá na závěrečný finiš v bojích o postup do play off. Důležité pro každý z celků, který o postup bojuje, bude vytvoření dobré výchozí pozice. Na té by i v úterý chtěli zapracovat například v Columbusu, Pittsburghu, či Arizoně.

00:00 Buffalo Sabres - Dallas Stars

Dallas přijede na led Buffala, kde se pokusí získat cenné dva body v boji o play off. Aktuálně sedmý celek Západní konference potřebuje sbírat výhry, aby se odpoutal nejen od pronásledovatelů, ale především dohnal ztrátu na týmy před sebou. Šesté St. Louis má o čtyři body více.

Buffalo do utkání půjde oslabené o suspendovaného Jacka Eichela, což týmu rozhodně příliš nepomůže. Sabres navíc prohráli čtyři zápasy v řadě a jejich dlouhodobá forma je hodně špatná. Tým de facto sezonu už pomalu balí, ačkoliv teoretickou naději na postup do play off stále má. Ale vzhledem k výkonům z posledních týdnů se nejeví ani zdaleka reálně.

00:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals

Pittsburgh, který ještě nedávno byl na hranici postupu a nepostupu do play off, si vytvořil před devátým Montrealem slušný čtyřbodový náskok, který mu dává přeci jen do dalších zápasů trochu více klidu. Nejméně ze všeho však potřebuje v příštích týdnech prohrávat a komplikovat si vlastní situaci. 

Jenže v noci na středu do Pensylvánie dorazí obhájci Stanley Cupu z Washingtonu, kteří se v závěru základní části nachází v parádní formě a vyhrál sedm zápasů v řadě. Na prvním místě Metropolitní divize však mají jen dvoubodový náskok na druhé Islanders a další vítězství by se jim nesmírně hodilo. 

V této sezoně však dva ze tří vzájemných zápasů hosté prohráli.

00:00 Columbus Blue Jackets - Boston Bruins

V Columbusu se schyluje ke sportovní tragédii. Blue Jackets přivedli před uzávěrkou přestupů několik špičkových hráčů a rozhodli se vše vsadit na jednu. Cíl je jasný - uspět v bojích o Stanley Cup. Ale týmu z Ohia reálně hrozí, že se do play off vůbec nedostane. 

Aktuálně osmý tým Východní konference prohrál 4 z posledních 6 zápasů a přetahuje se s Montrealem o osmou příčku. Ze zadních pozic se navíc přibližuje Philadelphie, a úplně bez šancí není ani Florida, která ztrácí už 7 bodů.

A los není ke Columbusu zrovna přívětivý. V noci na středu doma přivítají Boston, který má na kontě 93 bodů a je z tohoto hlediska druhým nejlepším týmem v lize. S Bruins se navíc Blue Jackets utkají po tomto střetnutí ještě dvakrát. 

00:30 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings

Deváté místo ve Východní konferenci drží Montreal, jenž na svém ledě přivítá předposlední Detroit. V Kanadě neberou domácí nic jiného než výhru, která by je mohla posunout zpátky na pozici divoké karty pro play off.

Red Wings už zabalili sezonu a čeká je perné léto, během něhož se budou snažit poskládat nový, vítězný, tým. V této sezoně už jde Detroitu jen o to, aby zakončil ročník důstojně. Podařilo se mu sice před týdnem porazit doma Rangers, ale v dalších dvou zápasech na ledě Tampy a Floridy začal zase sbírat porážky. Těch je už 10 z posledních 11 zápasů. 

01:00 St. Louis Blues - Arizona Coyotes

St. Louis Blues přišli kvůli zranění v horní polovině těla o svého nejlepšího střelce Vladimira Tarasenka, který je ústřední postavou vzestupu týmu, jenž se ještě v lednu potácel ve spodních patrech Západní konference.

Bez své hvězdy vyzvou Blues na domácím ledě Arizonu, se kterou sice v prosinci prohráli 1:6, ale v polovině února je, po zlepšení svých výkonů, porazili hladce 4:0. Arizona ale také hraje o hodně. Na Západě je devátá se ztrátou jen jednoho bodu na osmou Minnesotu a po šesti sezonách trápení útočí na první postup do play off od roku 2012. 

01:00 Winnipeg Jets - San Jose Sharks

Winnipeg kvůli horším výkonům z posledních týdnů ztratil kontakt s čelem Západní konference, a ač je alespoň nadále ve vedení Centrální divize, na Nashville už má náskok jen jeden bod.

Právě San Jose vede celou konferenci s jednobodovým náskokem na Calgary a i dnes bude hrát o udržení této pozice (jelikož Flames čeká duel s trápícími se Devils). Forma Sharks je ovšem výborná, dokázali vyhrát pětkrát v řadě a posbírali v této sezoně už 92 bodů.

V posledním vzájemném utkání, které se hrálo na začátku února, navíc San Jose vyhrálo na ledě Winnipegu 3:2 po prodloužení.

02:00 Calgary Flames - New Jersey Devils

Calgary by se rádo vrátilo do čela Západní konference. Potřebuje k tomu ale hned dvě věci. Porazit na domácí ledě New Jersey a selhání San Jose ve Winnipegu. Pokud se tak stane, vrátí se Calgary na první místo. 

Přinejmenším první podmínka, tedy výhra nad Devils, se dá očekávat. Flames sice prohráli před posledním zápasem proti Vegas hned čtyři zápasy v řadě, ale proti utrpení Devils je to stále málo. New Jersey je ve Východní konferenci na 14. místě, prohrálo šest zápasů v řadě a v nejbližších dnech bude mít smutnou jistotu, že se ani matematicky nemůže dostat do play off.

Calgary se navíc může opřít o své vítězství 2:1 z ledu New Jersey, které vybojovalo na konci února. 

03:00 Anaheim Ducks - Nashville Predators

Úterní program v zámoří uzavře střetnutí mezi Anaheimem a Nashvillem. Ducks se ztrátou 11 bodů na osmé místo už mají prakticky po sezoně a příliš jim nenahrává ani absence důležitých členů týmu (vedle dlouhodobého zranění Ondřeje Kašeho by měl být mimo hru i Ryan Kesler). 

To Nashville rozhodně má, o co hrát. V Západní konferenci je čtvrtý, ale pokud by se mu podařilo na ledě Anaheimu uspět, má šanci se posunout před Winnipeg do čela Centrální divize (musí být splněna podmínka s prohrou Jets v utkání se Sharks). 

Nashville v této sezoně odehrál už dva zápasy s Anaheimem, k oběma došlo už v listopadu. Na ledě soupeře sice prohrál po nájezdech, ale v domácím prostředí zvítězil 5:2.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.