bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bojovník Frolík se v NHL znovu stěhuje. Uzavřel smlouvu s Montrealem

23. prosince 2020, 17:37

Václav Jáchim

Michael Frolík se v NHL znovu stěhuje. Reprezentační útočník, který uplynulou sezonu strávil v Buffalu, míří do Montrealu – s vedením Canadiens uzavřel roční smlouvu. Kanadský klub o tom informuje na sociálních sítích.

Odchovanec kladenského hokeje si dal vánoční dárek. V úterý uzavřel novou smlouvu s Tampou Bay obránce Jan Rutta, nyní se s novým kontraktem přidává i další účastník loňského mistrovství světa na Slovensku.

V případě Frolíka se spekulovalo, zda po dlouhých letech neopustí NHL a nezamíří do Evropy. Mluvilo se o zájmu ze Švýcarska, některé zdroje pustily informaci, že by mohla klapnout dohoda s Omskem. Obě stopy ale vedly slepým směrem, prioritou pro Frolíka bylo setrvání v zámořské soutěži. A díky zájmu Canadiens se mu záměr podařilo naplnit.

Jak uvedly kanadské zdroje, díky roční smlouvě si majitel dvou bronzových medailí ze světových šampionátů vydělá 750 tisíc dolarů, detaily spolupráce klub postupně upřesní. Jedno je ale jisté: vynikající bojovník a bruslař pozná už šestou organizaci NHL. Největší úspěch kariéry prožil během sezony 2012-13 v Chicagu, kde pomohl k zisku Stanley Cupu.

Dvaatřicetiletý kladenský rodák hraje NHL od ročníku 2008-09, kdy se prosadil do prvního týmu Floridy. Kromě Panthers a zmíněného Chicaga nastupoval rovněž za Winnipeg a Calgary, během loňské sezony ho představitelé Flames vyměnili do Buffala. V uplynulém ročníku nastoupil celkem k 57 utkáním, zaznamenal šest gólů a osm nahrávek.

V organizaci Canadiens naváže na úspěšné krajany, mezi nimiž vynikl především Tomáš Plekanec – jiný odchovanec kladenského klubu a ikona hokejového Montrealu. Z Evropanů jsou na soupisce týmu aktuálně mj. slovenský útočník Tomáš Tatar, Finové Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia a Artturi Lehkonen či mladý ruský bek Alexandr Romanov, který vyhlíží premiéru v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.