bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Borec s průměrem tří gólů na zápas se vrací. Poehling byl povolán z farmy

5. listopadu 2019, 15:05

Jakub Hromada

Jeden zápas a rovnou hattrick. Taková je dosavadní bilance dvacetiletého centra Montrealu v NHL. Na startu sezony ho ze hry vyřadil otřes mozku, nyní se konečně dočkal povolání z Laval Rocket a může opět prodat své dovednosti na té nejvyšší úrovni.

Kdy se o povolání dozvěděl? Nebýt to u počítačové hry, bylo by to v tomto věku zvláštní. Poehling totiž hrál oblíbenou hru Fortnite, když mu začal vyzvánět mobil. Jeho návrat je nyní realitou.

A má na co navazovat. V samém závěru loňské sezóny dostal příležitost v jednom zápase NHL po úspěšné štaci na univerzitě. Montreal doma hostil Toronto a bylo to utkání, na které Poehling jen tak nezapomene.

Nejprve jeho první gól přezkoumával rozhodčí na žádost Babcocka u videa, ale platil. Prosadil se i podruhé, tehdy dorazil střelu Petryho, která se od tyče odrazila přímo mezi něj a prázdnou branku. A na konci zápasu srovnal na 5:5, když v přečíslení dostal nahrávku od Shawa a přesně nad rameno Andersena zavěsil.

Hattrick v premiérovém představení se jen tak nevidí, dokonce ho korunoval i vítězným nájezdem ve čtvrté sérii. Teď ho čeká druhý zápas v kariéře a Montreal vyzve dalšího rivala, Medvědy z Bostonu.

Všichni čekali, že Poehling sezónu začne u Habs, ale v přípravě se v jediném odehraném utkání zranil, přivodil si otřes mozku. Ztratil tak naději na místo v sestavě a musel odstartovat ročník na farmě.

V Laval se mu zpočátku nedařilo, nakonec si ve 12 zápasech připsal pět bodů za tři branky a dvě nahrávky. „Necítil jsem se v prvních týdnech úplně nejlépe, nějak jsem to neměl nastavené v hlavě,“ kritizoval své dosavadní výkony.

I tak si ho ale trenér Claude Julien vytáhl ke Canadiens a již dnes nastoupí ve třetí řadě na centru, po boku Lehkonena s Byronem. Zaujme tedy post zraněného Fina Kotkaniemiho.

„Myslím, že pokud budeme hrát jednoduše a budeme se tlačit za soupeřovu obranu, pomůžeme týmu nejvíce,“ poodkryl Poehling záměr své formace do dnešního duelu s Bostonem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.