bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Borocop v akci! Borowiecki při procházce Vancouverem zastavil prchajícího zloděje

3. prosince 2019, 17:13

Jan Vojkůvka

Ne nadarmo je přezdívka obránce Marka Borowieckiho Borocop, která je inspirována kultovní postavou detroitského robotického policisty Robocopa. Nejen, že Borowiecki je ochránce vlastního obranného pásma v hokejových zápasech, ale své přezdívce dostál i na ulici, když ve Vancouveru zastavil prchajícího zloděje.

Podle informací webu globalnews.ca byl Borowiecki během nedělního odpoledne svědkem trestného činu, když zahlédl mezi ulicemi Granville a West Cordova neznámého muže, jak se vloupal do zaparkovaného auta a ukradl z něj batoh. Informace potvrdila vancouverská policie. 

Borowiecki neváhal a muže, který po krádeži nasedl na kolo a chtěl z místa činu ujet, zastavil vlastním tělem. Podle TSN zloděje srazil z kola a složil jej k zemi.

„Mark, který se zachoval jako obránce, jímž je, srazil zloděje a sebral mu batoh, který ukradl,“ citují média konstábla Aarona Roeda z vancouverské policie. „Má velmi zajímavou přezdívku, říkají mu Borocop, což se opravdu hodí pro tuto situaci. Pomohl policii dostat ukradený majetek zpět ke svým majitelům.“ 

Obránce Ottawy donesl v pondělí batoh na policejní stanici, čímž si vysloužil obdiv veřejnosti za svůj pohotový zásah. Na sociálních sítích byl jeho čin vychválen a výjimkou nebylo ani znázornění Borowieckiho jako Robocopa.

Třicetiletý rodák z Kanady patří k hokejovým tvrďákům a na ledě se neváhá ani porvat, o čemž svědčí více než 50 bitek, které má v NHL za sebou. Že má pro strach uděláno, potvrdil i tváří v tvář zloději.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.