bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston i San Jose budou hrát o naději, naopak Tampa a Vegas mohou zpečetit postup

6. května 2018, 20:00

Vojtěch Balon

Už ve 21 hodin startuje dnešní program bojů o Stanleyův pohár, Tampa Bay Lightning v přívětivý čas vyzvou v Amalie Areně Boston Bruins. Svěřenci Jona Coopera vedou v sérii 3:1 na zápasy a budou si moci zajistit postup do konferenčního finále. Stejnou motivaci budou mít Vegas Golden Knights, kteří se v 1:30 představí na ledě San Jose.

21:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins

Bruins sice vyhráli první zápas série, od té doby ale na vítězství čekají a před pátým zápasem se ocitli nad propastí. Historické statistiky navíc hovoří jasně v jejich neprospěch: Boston odehrál celkem 23 sérií, ve kterých prohrával 1:3 na zápasy, a ani jednou nedokázal postoupit.

V minulém utkání navíc Bruins přišli o důležitého obránce Toreyho Kruga, jenž si poranil levý kotník. Do sestavy se tak posune zkušený Nick Holden. Kvůli špatné produktivitě Bruins se na zámořských serverech objevily spekulace, že by se mohl do sestavy vejít mladík Ryan Donato, ten by ale měl i dnes zůstat jen na tribuně.

Na druhou stranu Lighting nastoupí bez změn v sestavě, trenér Jon Cooper k tomu ostatně ani nemá důvod. Jedinou bolístkou Tampy v této sérii je úspěšnost na oslabení, Bolts by ale dnes mohla hrát do karet zmiňovaná absence Kruga.

1:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights

Vegas v této sérii těžilo většinou z dobrých vstupů do utkání, což si Sharks uvědomují a budou to chtít změnit. Domácí tým v sérii prohrává 2:3 na zápasy, Golden Knights tak mají jedinečnou příležitost opět se zapsat do historie: v případě vítězství by se stali teprve třetím týmem v historii (po Toronto Arenas v roce 1918 a St. Louis Blues v roce 1968), který ve své první sezóně vyhrál alespoň dvě série play-off.

„Věřím, že vrátíme sérii do Vegas,“ nechal se před klíčovým utkáním slyšet český útočník Sharks Tomáš Hertl. „V pátém zápase jsme byli možná až moc opatrní,“ domnívá se Evander Kane.

Stále není jisté, v jaké sestavě nastoupí hostující tým, útočník William Carrier totiž v minulém zápase odstoupil v průběhu druhé třetiny kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Pokud by Carrier skutečně nebyl schopen hrát, cestu do sestavy by to mohlo otevřít Tomášům Noskovi či Tatarovi, další variantou je i bijec Ryan Reaves.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.