bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston, Nashville a Tampa budou potvrzovat role favoritů. Anaheim chce napravit úvodní zaváhání

14. dubna 2018, 19:15

Jan Vojkůvka

První víkendový den letošního play-off přinese hned čtyři zápasy. Své úspěchy z prvních střetnutí budou chtít potvrdit domácí celky v Nashvillu, Tampě a Bostonu. Naopak Anaheim potřebuje po úvodní porážce před domácím publikem zabrat a srovnat svou sérii.

21:00 Nashville Predators – Colorado Avalanche
Stav série: 1:0

Vítěz základní části z Nashvillu už v prvním utkání potvrdil, že výkony z dlouhodobé sezony rozhodně nebyly náhodné a Colorado přehrál 5:2. I přesto, že se jednalo už o pátý zápas obou týmu v této sezony, Avalanche nedokázali ani napopáté najít na své soupeře recept.

Nashville svou dominanci, kterou narušila jen jedno prodloužení v základní části, bude chtít potvrdit i v sobotu a odskočit do vedení 2:0 na zápasy. Opírat se hodlají znovu o svou největší hvězdu, kterým je Filip Forsberg, střelec dvou branek z úvodního klání série.

21:00 Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils
Stav série: 1:0

New Jersey se v úvodním utkání série proti Tampě nadechlo ve druhé třetině k obratu, když snížilo z 0:3 na 2:3, ale klíčový poslední krůček alespoň k vyrovnání udělat nedokázalo. Naopak domácí Lightning v závěrečných osmi minutách potvrdili roli favoritů utkání a pojistili své vítězství dalšími dvěma góly.

V prvním zápase mohla Tampu velmi potěšit i forma Ondřeje Paláta, který se na prvním vítězství svého celku podílel jednou brankou a dvěma asistencemi a pomohl vítězi Východní konference k zisku prvního vítězství. Na to však bude chtít New Jersey, jež se vrátilo do play-off poprvé od roku 2012, odpovědět.

Na ledě soupeře to však nebude vůbec snadné a to i přes výbornou bilanci Devils ze vzájemných zápasů. Tři výhry nad Tampou v základní části se však v bojích o Stanley Cup už nepočítají.

2:00 Boston Bruins – Toronto Maple Leafs
Stav série: 1:0

Medvědi z bostonu prokázali v úvodním střetnutí série s Torontem svou sílu a zvítězili jednoznačně 5:1. I ve druhém utkání budou jasnými favority, kteří by měli přetavit domácí prostředí v nedobytnou tvrz. Toronto navíc do zápasu půjde oslabeno o suspendovaného Nazema Kadriho, který vyfasoval třízápasový trest za faul na Tommyho Wingelse ze třetí třetiny prvního utkání.

Boston v základní části sice s Torontem hned třikrát prohrál, ale i tak hovoří papírové předpoklady jasně pro Bruins, které v úvodním utkání podržela i česko-slovenska legie. David Pastrňák vsítil jeden gól a na další dva přihrál, David Krejčí zapsal bilanci 1+1 a jednou asistencí se blýskl také Zdeno Chára.

4:30 Anaheim Ducks – San Jose Sharks
Stav série: 0:1

Do play-off z domácích týmu vstoupil nejhůře Anaheim, který v prvním zápase prohrál se San Jose 0:3. Právě Ducks přitom předváděli v základní části velmi dobré výkony před vlastním publikem a i díky tomu si zajistili postup do play-off, podobně jako například Colorado, jež rovněž zářilo především doma.

V úvodním klání se ovšem potvrdilo, že jestli je v NHL nějaký tým, na který Anaheim v této sezoně neuměl zahrát, pak to je San Jose. Už v základní části se Sharks radovali ze tří výher ze čtyř vzájemných zápasů (a to včetně dvou vítězství na ledě soupeře) a rádi by svou bilanci ještě více vylepšili v noci ze soboty na neděli. Anaheim však moc dobře ví, že další porážka by pro tým znamenala už téměř tragédii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.