bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston se chce vrátit zpět na druhé místo Východní konference. Anaheim zkusí rozjet další vítěznou vlnu

25. února 2018, 17:00

Jiří Sameš

Dnešní program zámořské NHL startuje již krátce po 18. hodině! Právě v tuto dobu přivítá lídr Centrální divize Nashville na domácím ledě rivaly ze St. Louis. O pět hodin později začne další divizní souboj. Tentokrát se bude jednat o Atlantickou divizi a duel mezi Buffalem a Bostonem. V noci se přidají ještě další čtyři zápasy.

18:00 Nashville Predators – St. Louis Blues

Predators se dělí společně s Winnipeg Jets o vedení v Centrální divizi. Oproti Tryskáčům mají ale odehráno o dva zápasy méně. Do dnešního utkání navíc nastoupí se třemi výhrami v řadě! V pátek Nashville porazil vysoko, 7:1 San Jose Sharks. Svou 700. výhru v kariéře vychytal finský gólman Pekka Rinne, který pokryl 33 z 34 střel soupeře. Gól vstřelilo sedm různých hráčů! Preds dnes zakončují proti St. Louis Blues dvouzápasový homestand. Následně se vydají na čtyřzápasový trip.

Blues prohráli čtyřikrát po sobě a spadli tak mimo pozice zaručující play-off. Momentálně se nacházejí na devátém místě Západní konference se 72 body, přičemž na osmou pozici ztrácejí jeden bod. Naposledy Bluesmani prohráli v sobotu 0:4 doma s Winnipegem Jets. Svého soupeře sice přestříleli poměrem 34-23, popáté v sezoně ale nakonec vyšli střelecky naprázdno. Nevyužili navíc ani jednu ze čtyř přesilových her. St. Louis zahájí v Bridgestone Areně dvouzápasový trip.

Ve všech třech letošních vzájemných zápasech zvítězili Predators – postupně 2:0, 2:1 a 4:3 po prodloužení. Podaří se jim porazit jejich rivala i počtvrté?

23:00 Buffalo Sabres – Boston Bruins

Šavle mají na svém kontě za uplynulých pět zápasů pouze jednu výhru, a i nadále jim patří poslední šestnáctá příčka v tabulce Východní konference. Dnes odehrají již třináctý back-to-back zápas v sezoně. Včera Buffalo prohrálo 1:5 na ledě Washingtonu Capitals. Jeho jedinou branku obstaral na začátku třetí periody útočník Sam Reinhart. Po dnešním zápase budou mít Sabres dvoudenní volno. Ve čtvrtek poté zahájí na ledě Tampy Bay Lightning dvouzápasový trip.

Bruins přišli díky včerejší porážce 3:4 na hřišti Toronta Maple Leafs o druhé místo v Atlantické divizi. Jejich ztráta na druhé Javorové listy je ovšem pouze jednobodová. Medvědi mají navíc ještě k dispozici hned pět zápasů k dobru! Dvakrát se ve včerejším duelu s Maple Leafs prosadil útočník Brad Marchand. Na obě jeho branky si připsali asistence spoluhráči z útoku David Pastrňák a Patrice Bergeron. V KeyBank Center skončí pro Boston pětizápasový trip.

Vzájemná utkání vyznívají letos zatím lépe pro Sabres. Dnes to bude mezi oběma mužstvy čtvrté a zároveň poslední měření sil v této sezoně.

01:30 New York Rangers – Detroit Red Wings

Rangers se postup do play-off hodně vzdálil. Prohráli šest zápasů v řadě a nyní je jejich ztráta osmibodová! V minulém utkání Jezdci podlehli doma Minnesotě Wild 1:4. Jedinou radost udělal fanouškům v Madison Square Garden ve 23. minutě útočník Jesper Fast. Druhý zápas v kariéře odchytal Alexandr Georgijev a předvedl 33 úspěšných zákroků. Po dnešním duelu s Detroitem Red Wings budou mít Rangers dvoudenní pauzu.

Rudá křídla se ještě pokusí v závěrečných 21 zápasech zabojovat o vyřazovací boje. Včera doma porazili ve velmi důležitém utkání Carolinu Hurricanes 3:1 a snížili tak svou ztrátu na sedm bodů. Vítěznou branku vstřelil při přesilovce kapitán Henrik Zetterberg. Gólman Jimmy Howard zase předvedl 28 úspěšných zásahů! Red Wings odstartují v New Yorku pětizápasový trip. Venku se zatím mohou pochlubit bilancí 12-13-2.

Rangers se dnes utkají s Red Wings potřetí a také naposledy. V obou případech se muselo jít do prodloužení. Obě mužstva navíc momentálně dělí v tabulce pouze jeden bod!

02:00 Anaheim Ducks – Edmonton Oilers

Ducks prohráli včera na ledě Arizony Coyotes 0:2 a spadli tak tabulkou o pár příček dolů. Před dnešním zápasem drží na Západě druhou divokou kartu. Anaheimu se poslední dobou daří velmi dobře – z posledních pěti utkání totiž prohráli pouze jednou a vždy přitom neinkasovali více jak dvě branky! Výbornými výkony je drží zejména gólmani John Gibson a Ryan Miller. První jmenovaný je však bohužel nyní zraněn. Osm z následujících deseti utkání odehrají Ducks doma ve svém Honda Center.

Oilers se letošní play-off týkat nebude. Do konce základní části sice ještě zbývá nějakých dvacet zápasů, ztráta svěřenců Todda McLellana je však sedmnáctibodová. Olejáři i přesto zaútočí dnes na třetí výhru v řadě. V pátek nejprve porazili doma Colorado Avalanche 3:2 v prodloužení, včera uspěli 4:3 na ledě Los Angeles Kings. Tři asistence si v utkání připsal útočník Mike Cammalleri. Oilers dnes čeká v Anaheimu druhé utkání z třízápasového tripu.

V obou letošních vzájemných zápasech zvítězil domácí tým. Nejprve to byli Oilers 2:1 po prodloužení, poté Ducks 3:2.

02:00 Minnesota Wild – San Jose Sharks

Divočina se díky třem výhrám v řadě vyhoupla na třetí místo Centrální divize. Zde má pouze jednobodový náskok před Dallasem Stars, a tak nesmí příliš zahálet. Dnes proti San Jose Sharks zahájí Wild dvouzápasový homestand. Ve svém Xcel Energy Center mají skvělou bilanci: 20-5-6. Třízápasový trip zvládla Minnesota na jedničku, když postupně porazila 5:3 New York Islanders, 4:2 New Jersey Devils a nakonec 4:1 New York Rangers. Dva góly a dvě asistence zaznamenali v posledním zmíněném zápase útočníci Eric Staal a Mikael Granlund.

Sharks dnes ukončí na ledě Minnesoty Wild čtyřzápasový trip. V uplynulých třech duelech si připsali jednu výhru a dvě porážky. Naposledy hráli Žraloci v sobotu s Chicagem Blackhawks a prohráli 1:3. Jejich jediným úspěšným střelcem byl v 53. minutě útočník Timo Meier. Brankář Martin Jones pokryl 33 ze 35 střel Hawks, na body to ale tentokrát nestačilo. Z Xcel Energy Center se hokejisté San Jose vrátí zpět domů. Ve středu poté přivítají Edmonton Oilers, čímž zahájí sérii šesti domácích utkání v řadě za sebou.

V prvním vzájemném duelu, hraném 11. prosince 2017, zvítězili Wild 4:3 po prodloužení. Hrdinou utkání se tehdy stal Nino Niederreiter.

03:30 Arizona Coyotes – Vancouver Canucks

Coyotes jsou stále nejhorším týmem NHL, když na předposlední Buffalo Sabres ztrácejí jeden bod. V posledních dnech mají ovšem výbornou formu – bilance 6-1-1 za uplynulých osm zápasů! Včera Kojoti porazili doma 2:0 Anaheim Ducks. Antti Raanta zastavil všech 26 střel soupeře a byl vyhlášen první hvězdou utkání! Góly vstřelili obránce Jason Demers a útočník Max Domi. Pro oba to byla pátá branka v letošní sezoně. Arizona dnes odehraje páté ze sedmi domácích utkání v řadě.

Canucks mají oproti Arizoně Coyotes mizerné období. Z posledních posledních deseti utkání totiž dokázali zvítězit pouze dvakrát. V sobotu odstartovaly Kosatky třízápasový trip na ledě Vegas Golden Knights prohrou 3:6. Gól a asistenci v zápase zaznamenal útočník Daniel Sedin. Střelecky se ještě prosadili Sven Bärtschi a Thomas Vanek. Trip ukončí Vancouver vlastně hned zítra. Zavítá totiž do Pepsi Center, kde se utká s místními Avalanche.

Arizona se v případě dnešní výhry může přiblížit Vancouveru na pět bodů. Oba týmy změří síly letos vůbec poprvé. Ve zbytku základní části se pak střetnou ještě třikrát!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.