bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Boston Východní konferenci neovládl, doma podlehl Floridě

9. dubna 2018, 4:37

Jan Šlapáček

Základní část je definitivně u konce. Boston mohl v dohrávaném zápase poskočit na první místo ve Východní konferenci, nicméně domácí duel s Floridou nezvládl a nakonec skončí druhý za Tampou. To znamená jediné, Bruins se v prvním kole play-off utkají s Maple Leafs, zatímco Lightning čeká série s Devils.

Boston Bruins - Florida Panthers

2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Backes (Miller, Krejčí), 50. Pastrňák (Bergeron, Donato) – 2. Borgström (Vatrano), 17. Vatrano (McCann, McGinn), 34. Mamin (Malgin, Yandle), 59. Dadonov (McCann).

Situace Bostonu před zápasem byla jasně daná. V případě vítězství by Bruins ovládli Východní konferenci a v prvním kole play-off by se utkali s Devils. Tento scénář se ale nenaplnil.

Florida se chtěla s ročníkem rozloučit vítězstvím a od úvodního vhazování si za ziskem dvou bodů odhodlaně šla. Po dvou třetinách vedla o dvě branky a měla všechno solidně rozehrané. Boston sice ve třetí třetině předvedl strhující výkon, na branku Panthers vypálili domácí hned šestadvacet střel, nicméně skórovali pouze jednou a hosté dokráčeli i díky dalšímu gólu v závěru utkání k výhře 4:2.

Boston tedy nakonec obsadil ve Východní konferenci druhou příčku. Florida ročník zakončila místo od play-off se ztrátou jednoho bodu.

T. Rask (BOS) – odchytal 58:10 minut, 22 zákroků, úspěšnost 84,6 %
J. Reimer (FLA) – odchytal 51:53 minut, 33 zákroků, úspěšnost 94,3 %
R. Luongo (FLA) – odchytal 8:07 minut, 8 zákroků, úspěšnost 100,0 %

David Pastrňák (BOS) - 1+0, 7 střel, čas na ledě 21:34 
David Krejčí (BOS) - 0+1, 3 střely, čas na ledě 15:35 
Zdeno Chára (BOS) - 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:52

1. hvězda utkání – Frank Vatrano (FLA)
2. hvězda utkání – Mike Matheson (FLA)
3. hvězda utkání – Patrice Bergeron (BOS)

První kolo play-off

Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

Nashville Predators - Colorado Avalanche
Winnipeg Jets - Minnesota Wild
Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings
Anaheim Ducks - San Jose Sharks

Vyřazovací boje startují v noci ze středy na čtvrtek!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.